Z. Kárpát: azért vonulunk utcára, mert emberéletekről van szó

A Jobbik alelnöke válaszolt a fideszes propagandamédia állításaira.

Elejét vette a pártállami kommunikációs hadjáratnak Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke a bankokkal kapcsolatos hatpontos javaslatcsomag ismertetése után, a közmédia kérdésére beszélt arról, hogy ne kérjék számon azért, mert mások is ott lesznek a szombati, rabszolgatörvény elleni tüntetésen. Azt mondta:

„Én soha nem ölelgettem és soha nem is fogom ölelgetni Gyurcsány Ferencet egy közös színpadon, ezt a megnyugtató információt bármikor nagyon szívesen megerősítem.”

Z. Kárpát szerint a pártállami média próbálja egybemosni a Jobbikot a balliberális pártokkal, de ők azért vonulnak utcára, mert emberéletekről van szó, nem pedig azért, mert más pártok is ott vannak. Azt mondta: évről-évre nő a munkahelyi balesetek száma, és ez jól mutatja, hogy a magyar kormány német multik előtti lefekvése emberéletekbe kerülhet, ezért a politikus kikéri magának, hogy bárki megkérdőjelezze, hogy miért vonul utcára. 

„Ha komolyan el kell számolnom azzal, hogy ki van még ott a tüntetésen, akkor az a demokratikus berendezkedés felszámolását jelenti.”

A politikus szerint a rabszolgatörtvény az egy olyan „szemétség”, amelynek a visszavonását a teljes társadalom támogatja, éppen ezért ugyanúgy lesznek Fidesz-szavazók is a tömegben, mint ellenzéki pártok támogatói.

Eszes Ádám