Rács mögött a 90 éves csemői bácsi gyilkosai

Gyugyi Csilla elmondta: a későbbi áldozat egyedül élt a falu központjában. Az egyik gyanúsított, egy kecskeméti férfi megtudta, hogy van félretett pénze, és eldöntötte, hogy szerez tőle. Tervének megvalósításához egy nagykőrösi férfi segítségét vette igénybe. Mivel ismerték a csemői férfi szokásait, napirendjét, tudták, hogy mikor van otthon.

Január 6-án este mindketten a csemői házhoz mentek, ahol a nagykőrösi férfi

csőkulccsal támadt az idős sértettre: a lábát és a fejét ütötte.

A gyanúsított ezután értékek után kutatott, majd egy mobiltelefont és élelmiszert vitt magával. Az erősen vérző idős embert a sorsára hagyta.

A férfi belehalt a bántalmazáskor keletkezett sérülésekbe.

A másik férfi mindeközben az autóban várakozott.

A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy héten belül elfogta és őrizetbe vette.

A nagykőrösi férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, kecskeméti társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére bűnsegédként elkövetett rablással gyanúsítják - közölte Gyugyi Csilla.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője korábban arról tájékoztatott,  hogy a helyszíni és a halottszemle, valamint az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit: a 35 éves N. Zsoltot és a 28 éves M. Róbertet. Mindketten vallomást tettek, de ennek részleteiről a szóvivő nem árult el részleteket.

A 90 éves áldozat holttestét hozzátartozói január 9-én találták meg, ők tettek bejelentést a rendőrségen. N. Zsoltot január 16-án este, társát pedig másnap reggel fogták el. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a csemői esetnek

van-e köze a Pest megyében az elmúlt hónapokban idős emberek sérelmére elkövetett gyilkosságokhoz

- tette hozzá a szóvivő .