Rágalmazás miatt feljelentést tesz a Jobbik

Bár a Fidesz pozitív kampányt ígért, megindult a nemtelen rágalomhadjárat a nemzeti párt ellen

Laczkó Henriett elmondta, az első feljelentést Rig Lajos, a Jobbik képviselőjelöltje tette ismeretlen tettes ellen a Tapolcai Rendőrkapitányságon, melyet a rendőrség megküldött a Tapolcai Járásbíróságra. Hozzátette, kedden a párt elnöke is a fentiekkel megegyező tartalmú feljelentést tett a Tapolcai Járásbíróságon.

A szóvivő közölte, a feljelentők állítása szerint a március 21-én osztott szórólapok tartalma alkalmas arra, hogy negatív színben tüntesse fel mind a pártot, mind annak helyi jelöltjét, ezáltal megtévessze a választópolgárokat és befolyásolja a választások eredményét.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a szórólapon szereplő szöveg egyebek mellett azt tartalmazta, hogy a Jobbik egy volt országgyűlési képviselője előzetes letartóztatásban van bűncselekmény miatt, a párt képviselőjelöltje pedig nyíltan rasszista. A szórólapon kiadóként "a Bűnözők Nélküli Veszprémért Mozgalom" szerepelt.

Névtelen szórólapok

Mint korábban írtuk, szombaton a rendőrség nyomozást indított azok miatt a névtelen szórólapok miatt, melyek a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost válogatott hazugságokkal illetik. A hatóság tájékoztatása szerint a szórólapokon feltüntetett szöveg tartalma kimeríti a rágalmazás bűncselekményét. Az ellenzék vezetője, a Jobbik akkor azt közölte, hogy nem száll be a mocskolódásba, a sárdobálásba, mint a Fidesz és az MSZP, vagyis a Quaestor-koalíció pártjai.

Nem fogunk élni sem a Kubatov-listák, sem a szavazatvásárlás aljas módszerével. A Jobbik – az elmúlt 25 év pártjaival szemben – továbbra is a tiszta kampány híve - szögezte le Rig Lajos kampánycsapata.

Akik elutasították az etikai kódexet

Dúró Dóra a párt országgyűlési képviselője korábban etikai kódexet javasolt a tapolcai választásra,  amiben azt kérte, hogy a jelöltek és jelölő szervezetek pozitív kampányt folytassanak, tartózkodnak a személyeskedésétől és az ellenfelek magánéletébe történő beavatkozástól. Ezzel szemben a kormánypárti pénzekkel vastagon megtámogatott Pestisrácok.hu és a Fidesz ifjúsági szervezete azt kérte Rig Lajostól, hogy legyen félmeztelen, mutassa meg a feleségének készített tetoválását.  Böröcz László, a Fidelitas elnöke később úgy döntött, hogy megtagadja az alfahir.hu számára a további nyilatkozattételt.