Lakóházba csapódott egy orosz rakéta Harkivban

Lakóházba csapódott egy orosz rakéta Harkivban

Hárman megsebesültek a kelet-ukrajnai városban, közben a szintén rakétacsapás sújtotta dél-ukrajnai Odesszában az áramszolgáltatás teljes körű javítása akár hetekig is eltarthat.

Hárman megsebesültek egy orosz rakétacsapásban, amely egy lakóépületet ért vasárnap Harkiv városában - közölte Telegramon a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója.

Oleh Szinyehubov hozzátette, hogy egyelőre három sebesültről tudni, mindannyian civilek, egyikőjüket kórházban ápolják.

Az MTI beszámolója szerint mindeközben részlegesen helyreállt az áramszolgáltatás a dél-ukrajnai Odesszában. Helyi tisztségviselők azt mondták, a teljes körű javítás akár hetekig is eltarthat.

Denisz Smihal kormányfő szombaton jelentette, hogy Odesszában és környékén egy magasfeszültségű, orosz rakétacsapások miatt már korábban megrongálódott alállomáson történt súlyos meghibásodás következtében állt le az áramszolgáltatás.

Odesszában jelenleg plusz két Celsius-fok van, a jövő hétre viszont fagypont alatti hőmérsékleteket jeleztek előre.

A kelet-ukrajnai Luhanszk megye állami közigazgatási vezetője, Szerhij Hajdaj vasárnap azt közölte, az ukrán erők továbbra is ellenőrzésük alatt tartják Bilohorivka települést, jóllehet több orosz sajtóforrás azt állította, Luhanszk utolsó, ukrán kézen lévő települését elfoglalták az orosz csapatok.

"Az orosz támadások száma nő, de csapataink mindet visszaverték" 

- szögezte le Hajdaj az ukrán televízióban.