Rendkívüli hírek! Hétvégi piacon robbantottak az Iszlám Állam szimpatizánsai

Miközben a nagyvilág Párizst gyászolja, tombol a terrorizmus.

"Három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a hétvégi piacon, három különböző helyen"

- közölte az AFP-vel egy nevének elhallgatását kérő helyi biztonsági forrás, hozzátéve, hogy a robbantások következtében 30-an haltak meg, 27 civil és a három merénylő, és további több mint 80 polgári személy megsérült.

Ha érdekel akárkit, akkor a merénylet, amelyeket ismeretlen tettesek követtek el a közép-afrikai Csádban, a Nigériával szomszédos Csád-tó egyik szigetén, Loulou Foun történt meg.

Ugye innentől nem is olyan érdekes?

De, az! November 9-én a térségében rendkívüli állapotot vezettek be, miután nem sokkal azelőtt az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges Boko Haram iszlamista csoport fegyveresei terrorcselekmények és diverzáns akciók sorozatát hajtották végre. A rendkívüli állapotot a kormány később 4 hónappal meghosszabbította. A Boko Haram hausza nyelvű kifejezés, jelentése: "a nyugati oktatás bűn". Ez az iszlamista szervezet Nigéria északi és északkeleti részén tevékenykedik, harcosai azonban a szomszédos Nigerben, Kamerunban és Csádban is hajtanak végre véres merényleteket.

Miközben tombol a terrorizmus, a nagyvilág még mindig Párizst gyászolja. Pedig minden emberi élet értek, minden gyilkosság bűncselekmény, minden terrorista helye a pokolban van, a Föld minden pontján.