Rendőrök gyűrűjében, már egy órával a kezdés előtt gyülekeznek Magyar Péter tüntetésén

Rendőrök gyűrűjében, már egy órával a kezdés előtt gyülekeznek Magyar Péter tüntetésén

A Tisza Párt kampányzáró demonstrációjának helyszínén, a Hősök terén már 13 óra körül számos érdeklődő, szimpatizáns jelent meg. Fotóriport.

Noha Magyar Péter csak szombat 14 órától hirdette meg a Tisza Párt kampányzáró tüntetését, Hősök terén már 13 óra előtt percekkel számos érdeklődő, illetve szimpatizáns jelent meg.

A Facebookon is beharangozott esemény helyszínén tartózkodó munkatársunk arról tudósított, hogy

a környéket jó előre ellepték a rendőrök és rendőrautók, valamint szép számmal kezdtek szállingózni az ellenzéki párt alelnöke által szervezett demonstrációra.

A frissen készült fotók alapján pedig látható az is, hogy az előkészületekben már az utolsó simításokat végzik, miközben sokan a meleg idő dacára is türelemmel várakoznak a kezdésre.

Az esemény leírása szerint Magyar Péter a június 9-i önkormányzati és EP-választások kampányát ezzel a rendezvénnyel kívánja hatásosan, gyakorlatilag erődemonstrálással lezárni.

A párt arca, egyben EP-listavezetője nem kevesebbet vállal, mint hogy „írjunk történelmet június 8-án!”, utalva ezzel arra, hogy az eddigieknél is nagyobb részvételi számokat akar elérni. Ugyanakkor az igazság és a változás nevében buzdítja támogatóit a részvételre. Magyar azt is leszögezte, hogy átütő erővel óhajtja lezárni kampányát, amilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa.

Képriportunk a helyszínről:

A főváros emblematikus közterén felbukkant az utóbbi időszakban több tiltakozáson, de elsősorban a gyermekvédelmi tüntetésen szimbolikussá vált óriás „kaszás” is.

Frissítés: 14 órára megtelt a Hősök tere

Élőben itt követhető a tüntetés.

(Címlapkép és fotók: Magyar Péter kampányzáró tüntetése 2024. június 8-án - Szomor Balázs/Alfahír)