Elég volt egy cikk, és a rendőrség keresi is a Kertész utcai verekedőket

Segítsenek a rendőröknek.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága 01070/545/2019. bűnügyi számon garázdaság vétség gyanúja miatt folytat eljárást, mellyel összefüggésben keresi a

34 éves Horváth Mihály Alfonzt és a 32 éves Szitai Tamás Krisztiánt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2019. február 22-én 1 óra 30 perc körül egy Kertész utcai szórakozóhely előtt több sértettet bántalmazott"

- olvasható a police.hu oldalán csütörtök délelőtt.

A dolog előzménye, hogy kedd délelőtt megjelent egy cikk az Indexen, amelyben beszámoltak arról, hogy csütörtök éjszaka 2 férfi körülbelül két tucat embert megvert két Kertész utcai szórakozóhely előtt az utcán.

"Egy srácnak szabályosan leszakadt a fél arca, egy lánynak meg láttam, ahogy repülnek a fogai, miközben egy másik lánynak meg a földön rúgták a fejét"

– írta le az esetet a portálnak az egyik szemtanú.

A beszámolók szerint a verekedők profi harcosok lehetettek, az egyik szemtanú például elmondta, hogy egyikükre öten ugrották rá, de szabályosan lerázta magáról az embereket.

A rendőrök az Indexnek akkor annyit írtak,

"hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették".

Ugyanakkor a beszámolók szerint a rendőrök nem igazán akartak intézkedni a helyszínen, még annak ellenére sem, hogy a sértettek elmondták, hogy a támadók a Kertész utca 4. szám alatti házba menekültek be.