Rétvári Bence: "Minden nap küzdeni fogunk Magyarország biztonságáért"

Rétvári Bence: "Minden nap küzdeni fogunk Magyarország biztonságáért"

A sikerpropagandát szajkózó államtitkár szerint "a kormánynak 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első".

"A kormánynak 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első, a háború ügyében a békét szorgalmazzuk, a migráció ügyében pedig Európa védelmét" 

- jelentette ki az idei év kapcsán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői videonyilatkozatában.

Rétvári Bence a kormány közösségi médiafelületére feltöltött videóban arról beszélt: 2015 óta szinte teljes mértékben magyar forrásból biztosítják Európa déli határszakaszának védelmét, és a nyomás a déli határszakaszon évről évre nő. Míg két évvel ezelőtt 46 ezren akartak átjönni a határon, tavaly 122 ezren, az idén pedig több mint 260 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök, katonák és határvadászok - ismertette, bár a 2020-as Covid-évről nem tett említést.

Rétvári szavai szerint "Brüsszel politikája nem változott. Továbbra is folyamatosan jönnek az újabb és újabb javaslatok, amelyek a migrációt ösztönöznék" - fejtegette.

Meglátása alapján egyre agresszívabbak az embercsempészek, akik "sokszor felfegyverkezve, fegyverekkel, szúró-vágó eszközökkel ostromolják a magyar déli határt, amelyet hősiesen és higgadtan védenek a magyar rendőrök és a magyar határvadászok".

Az államtitkár állítása szerint "az illegális migráció egyik legnagyobb haszonélvezői az embercsempészek". Ma már minden kilencedik rab a magyar börtönökben embercsempész, és jól látni, hogy ezek a bűnszervezetek milyen óriási hasznot húznak az illegális migrációból - jelezte Rétvári, aki szerint a kormány a "szankciós válság" idején is minden forrást biztosít Magyarország déli határának védelmére és az ország biztonságának megvédésére. 

"Minden nap küzdeni fogunk Magyarország biztonságáért, mert számunkra Magyarország biztonsága a legfontosabb"

- ígérte az államtitkár.