200 milliót kapott Rétvári Bence unokatestvérének nőegylete

Kapcsolódás.

Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára, unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika korábban az MSZP pásztói szervezetének vezetője volt, de már hét éve kilépett a pártból, azóta nem politizál.

Huczekné most a Nők Civilben Egyesület vezetője, ők kaptak 199,2 millió forintos támogatást a nők munkaerőpiaci helyzetének, valamint a család és munka összegyeztethetőségének javítására - írja a Magyar Nemzet. A forrás 85 százaléka az EU-tól érkezik, a tervek szerint ötszáz, hátrányos helyzetű nőnek tartanak majd képzéseket, két és fél éven át, szóval tényleg pozitív dologról van szó. Emellett ötszázan részesülhetnek tanácsadásban, és létrehoznának egy női információs és szolgáltató központot Pásztón.

Huczekné Rétvári Mónika először telefonon válaszolt a lap kérdéseire, de később e-mailben letiltotta a nyilatkozatot, mert nem akarja belekeverni a politikát, viszont a projektről majd szívesen beszél.

Dömsödi Gábor, aki Pásztó független polgármestere, megszólalt az ügyben, szerinte, ha az embereknek nincs ennivalója és tüzelője, akkor nem ilyenekre kéne költeni 200 milliót.

(fotó: Rétvári Bence hallgatókkal beszélget a Magyar Táncművészeti Egyetem Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet új épületének avatásán 2018. február 1-jén. - MTI/Balogh Zoltán)