Karácsony Gergely: „Nem veszíthetjük el a legjobb embereinket, például Rig Lajost”

Karácsony Gergely: „Nem veszíthetjük el a legjobb embereinket, például Rig Lajost”

A főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében azt írta, teljes mértékben megérti azokat az ellenzéki politikusokat, akik most úgy érzik, nincs értelme folytatni.

De mi akkor sem adhatjuk fel, nem veszíthetjük el a legjobb embereinket! Például Rig Lajost, az ellenzéki összefogás tapolcai jelöltjét, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott a választáson. A 106 egyéni jelölt közül ugyanis messze ő kapta a legtöbb plusz egyéni jelölti szavazatot az ellenzéki listához képest: 9 százalékkal többen szavaztak rá, mint az ellenzéki pártokra

- hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

Visszatér a mentőzéshez Rig Lajos

Visszavonul a politikától, nyugdíjas koráig eredeti szakmájában, mentősként fog dolgozni Rig Lajos, a Jobbik eddigi parlamenti képviselője. Az aneszteziológus szakasszisztens végzettségű Rig a Tapolcai Médiának azt mondta, rendkívül nehéz volt az ellenfele, az elért eredmény büszkeségre is adhatna okot, de - mint fogalmazott - számára az idei választás túl nagy meglepetés és csalódás volt egyben.

A főpolgármester jelezte, a helyzet megértése szempontjából nagyon fontos, az ellenzéket leginkább felfelé húzó egyéni jelöltek listáján a második és a harmadik helyezett is két kiváló jobbikos jelölt, Ander Balázs és Dr. Steinmetz Ádám.

Szükségünk van ezekre az emberekre! Kedves Lajos, megértem, hogy most úgy érzed mentősként többet tehetsz a hazánkért, mint politikusként. De lehet, hogy pár év múlva a hazánk ezt pont fordítva fogja gondolni

- zárta bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.