Több mint kétszázan fertőződtek meg egy szociális intézményben

Több mint kétszázan fertőződtek meg egy szociális intézményben

202-en fertőződtek meg koronavírussal a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében, közülük 9 személyt kezelnek jelenleg kórházban - írja az Index. 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Fazekas Andrea azt közölte a portállal, hogy mintegy 54 dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Rig Lajos még hétfőn érdeklődött az intézmény helyzetéről, mert egy héttel korábban olyan információt kapott, miszerint az állami fenntartású, ugyanezen intézményhez tartozó darvastói foglalkoztató intézetben is felütötte fejét a koronavírus-járvány.

Vitályos Eszter Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára ugyanakkor a parlamentben azt mondta, hogy 

"nem tud arról, hogy darvastói foglalkoztató intézetben járványügyi gócpont alakult volna ki, de utána fognak nézni."

Rig Lajos parlamenti viszontválaszában azt mondta, az Emminek küldött írásbeli kérdése után, múlt hét csütörtökön és pénteken kezdték el a teszteléseket a darvastói intézetben, és az első információi szerint a 120 tesztből 102 pozitív lett.

A szociális intézménynek hét telephelye van, arról egyelőre nem adtak információt, hogy melyek lehetnek érintettek.