Rig Lajos: „Így ver át titeket a Fidesz!”

Rig Lajos: „Így ver át titeket a Fidesz!”

Szégyelljétek magatokat, amiért ennyire gátlástalanul becsapjátok az embereket!

Rig Lajos, Facebook bejegyzésében az egészségügyi szakápolók kormány által propagált bére, és a valóságos fizetések közötti különbségekre hívta fel a figyelmet.

A civilben mentősként is dolgozó jobbikos országgyűlési képviselő példaként az egyik közel 30 éve a mentőszolgálatnál tevékenykedő bajtársának az, úgynevezett E10 besorolású bérét hozta fel. 

Eszerint a mentős kolléga bérpapírja alapján  bruttó 393 810 forint lesz a bére januártól pótlékokkal (ami korábban nem sokkal kevesebb, 385.510 forint volt...) A hivatalos bértábla szerint bruttó 419.704 lesz a bére januártól.

A Fidesz kamu-táblázata szerint ez az összeg közel bruttó 600.000 Forint a 20 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló esetében! Akkor vajon mennyit kamuznak be annál, aki 30 éve van a pályán?! Így ver át titeket a Fidesz

- tette hozzá Rig Lajos.

Ez egy félrevezető összeg 

- mondta korábban az Alfahírnek a kormányzati bértábla kapcsán Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

A bértáblán megjelent keresetet csak akkor lehetne elérni, ha valaki rengeteget éjszakázik, vagy rengeteget túlórázik. Tehát törvényes munkaidőben ez a kereset nem tud megvalósulni

- hangsúlyozta a FESZ elnöke.

.

Csak akkor kaphatnának annyi bért a szakápolók, mint amennyit a kormány ígért, ha látástól vakulásig dolgoznának

Mese mese mátka! Hol??? 36 év után sincs ennyi bérem! Propaganda! Erre írta nekem valaki, hogy háromszorosára nőtt a fizetésem. csak azt nem írta, hogy mikortól, és hogy most mennyi? Mert sajnos nem ennyi!!