Robert Fico első nyilvános fellépésében Orbán közvetítői erőfeszítéseit méltatta

Robert Fico első nyilvános fellépésében Orbán közvetítői erőfeszítéseit méltatta

A szlovák miniszterelnök azt mondta, "csodálattal adózik" Orbán Viktornak, amiért Kijevbe és Moszkvába is elutazott.

Robert Fico szlovák miniszterelnök az ellene végrehajtott májusi merényletkísérlet óta első nyilvános fellépésében Orbán Viktor magyar kormányfő közvetítői erőfeszítéseit méltatta az ukrajnai konfliktusban, számolt be az MTI.

A Szent Cirill és Metód szláv apostolok tiszteletére a dévényi várban rendezett pénteki ünnepélyes rendezvényen Robert Fico élesen bírálta "a liberális ideológiát" és nagyra méltatta a magyar kormányfő azon erőfeszítését, hogy közvetíteni próbál az ukrajnai konfliktusban.

"Ha egészséges lennék, csatlakoztam volna hozzá"

- utalt a szlovák miniszterelnök Orbán Viktor moszkvai útjára.

"Nem lehet elegendő békekezdeményezés" annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrajnai háború elmérgesedését és egy jóval szélesebb katonai konfliktussá terebélyesedését - hangsúlyozta Robert Fico.

Mint mondta, "csodálattal adózik" Orbán Viktornak, amiért Kijevbe és Moszkvába is elutazott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, illetve Vlagyimir Putyin orosz államfővel is találkozzon.

Fico úgy fogalmazott, hogy a béke ugyan nem minden, de "a béke nélkül minden semmis".

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) Robert Fico szlovák miniszterelnök társaságában az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján Brüsszelben 2024. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)