Az olaszok kapitánya nem örül, hogy a portugálokkal egy ágon vannak

Az olaszok kapitánya nem örül, hogy a portugálokkal egy ágon vannak

Roberto Mancini szövetségi kapitány elismerte, hogy jobb lett volna ha az olasz labdarúgó-válogatott nem kerül azonos ágra a portugál csapattal a 2022-es katari világbajnokság európai pótselejtezőjének pénteki sorsolásán.

"Szerettük volna elkerülni őket ugyanúgy, ahogy Portugália is szívesen elkerülte volna Olaszországot"

- jelentette ki a szakember, aki nyáron Európa-bajnoki címre vezette a Squadra Azzurrát.

Ahhoz, hogy összejöjjön az elmúlt két kontinensviadal győztesének rangadója, előbb mindkét nemzeti együttesnek meg kell nyernie elődöntős mérkőzését a pótselejtezőben. Az olaszok Észak-Macedóniát fogadják majd március 24-én.

"Mindig magabiztosak és pozitívak vagyunk. Észak-Macedónia nagyszerűen teljesített a selejtezős csoportjában, így jó meccset kell játszanunk, aztán ha továbbjutunk, meglátjuk, mit hoz a finálé"

- fogalmazott Mancini.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A 2018-as vb-ről lemaradt olaszok azért kényszerülnek pótselejtezőre, mert csoportjukban Svájc mögött csak második helyen zártak. A pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy a hazai elődöntő után a finálét mindenképpen idegenben vívná a gárda a portugál-török párharc továbbjutójával.

Az olasz válogatott eddig három vb-n nem szerepelt, de olyan még sosem fordult elő, hogy kétszer egymás után lemaradt volna a tornáról.