Rogán Antal, a "kisember"

Rogán Antal, a "kisember"

A propagandagépezet ura nagyinterjú lehetőségét ajánlja fel, csak ne kelljen kérdésekre válaszolnia? Magyar abszurd Londonban.

Esendő embernek tűnt a 444 Londonban készült videójában Rogán Antal miniszter. A kiszolgáltatottság látszott az állami csúcsvezetőn, amikor a sajtóorgánum munkatársai próbáltak interjút készíteni vele. A politikus hangsúlyozta, hogy a magánélet nyugodt pillanatait máshoz hasonlóan ő is megérdemli. A hírportál két helyszínen is kérdezte Rogánt. Az egyik helyszín egy luxusszálloda előtt volt, ahol aznap estére bérelt ki szobát a miniszter. Ezen a szálláshelyen 3,5 millió forintba is kerülhet egy lakosztály egy éjszakára.

„A bevallott jövedelmem nem kevés” - válaszolta egy kérdésre a miniszter.

Azt már ide sem hoznánk, hogy Rogán Antal úgy fogalmaz: a "bevallott jövedelmem". Ezzel összefüggésben felmerülhet a kérdés: miért van másfajta jövedelme is a bevallotton kívül?

A másik interjúhelyszín pedig a Hyde park volt, ahol a miniszter feleségével tett egy sétát.

Rogán Antal a fontos kérdések elől természetesen kitért, de azt készséggel elmondta, hogy nem csak úgy kószálgatnak London egyik parkjában. Előtte elkéredzkedett Orbán Viktortól. A miniszter azután kétszer is kezet rázott az általuk előszeretettel "dollárbaloldalinak" titulált sajtótermék újságírójával, majd a további kérdések elkerülése érdekében alkut kötött.

Megígérte, hogy interjút ad a választások után a 444-nek a Karmelita kolostorban. „Megbeszélem Zsófiékkal, hogy jelentkeznek”, amikor is tisztázhatják az időpontot - tett ajánlatot Rogán Antal.

A NER-nek nem tetsző, általuk ellenségnek tituláltakat, közpénzből évek óta gyalázó gépezetet irányító miniszter esendősége megdöbbentő volt. Merthogy Rogánt nem így ismerjük. A miniszter módszereiről határozottan fogalmazott Szakács Árpád, aki Bulgakovnak a Mester és Margarita című regényéből a bűvészhez, Wolandhoz hasonlította, aki a regényben szimbolikusan maga a sátán.

„Önmagában minden egyes sötét dolog benne ölt testet, az ő fejéből pattan ki.” Szakács azt is hozzátette, hogy ha Rogán eltűnne a magyar közéletből, akkor az önmagában is „sok mindent megoldana”, de véleménye szerint Orbán Viktor intézményesítette Rogán Antalt.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)