Rogán Antal a Pegasusról: Most ugye nem néz madárnak?

Rogán Antal a Pegasusról: Most ugye nem néz madárnak?

Pintér Sándor pedig azt fejtegette, a vendégmunkások keverése a migrációval nem rendőrségi kérdés, inkább a politikára hagyná.

A propagandaminisztert kérdeztük a keddi Gazdasági bizottsági ülés után többek között arról, az Orbán-kormány használja-e még a Pegasus nevű izraeli kémszoftvert. Rogán Antal riporterünknek félig kérdezve azt mondta:

Nem néz madárnak?

A fideszes Rogán szerint ugyanis fel lehetne őt jelenteni, bárhogy is válaszolna. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Schadl György kapcsán továbbra is azt állította, sosem találkozott a végrehajtók volt főnökével.

A bizottsági ülésen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke arról beszélt, az utóbbi két évben akár egyharmadával is csökkent a fizetések értéke. Jelezte, a hivatalos KSH-adatokkal ellentétben mintegy százezer forinttal is kevesebb lehet a valós átlagbér.

Az öt fő alatti foglalkoztatottal rendelkezők ugyanis nincsenek benne a statisztikában. Rogán erre úgy reagált, válságok mindig vannak, nagyjából tízévente, és a baloldal idején amúgy is rosszabb volt.

Pintér ingerült rákosizásba kezdett

A sok más mellett belügyért is felelős Pintér Sándor a Honvédelmi és Rendészeti bizottság tegnapi ülésén azt fejtegette, szerinte ma azért nincs szükség önálló határőrségre, mert Rákosi Mátyás ténykedése idején is létezett ilyen szervezet. Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője ezzel szemben úgy látja, lassan fél évtized tapasztalata és a most is jelenlévő nyomás a déli határon indokolná egy professzionális határőrség létrehozását.

A belügyminiszter arról is megnyilvánult, hogy a vendégmunkások keverése a migrációval nem rendőrségi kérdés, inkább a politikára hagyná a parlamentben. Lukács viszont stábunknak úgy érvelt, a hazánkban dolgozó és szállásokon elhelyezett vendégmunkások terén van közbiztonsági probléma is. Az ellenzéki politikus ismét leszögezte, a Jobbik semmiféle migrációval nem ért egyet.

(Címlapkép: Rogán Antal a Gazdasági bizottságban - Béli Balázs/Alfahír)