A nagy összeborulás percről percre

Együtt, egymásra licitálva szólaltak fel: Rogán - akit kifütyűltek - a náciktól retteg, Bajnai szintén, Mesterházy a fasisztáktól, de a hallgatóság többsége addigra már hazaindult. (+KÉPRIPORT)

Gyülekeznek a háborgók. Advent első vasárnapjára szervezték összeborulásukat a Fidesz, az MSZP, Bajnai, a Mazsihisz és a Hitgyüli.

Helyszínen tartózkodó tudósítóink elmondása szerint finom kis vásár-hangulat lengi be a háborogni vágyók által ellepett teret. Néhány ezren lehetnek. Egyeseknél piros-fehér-zöld zászló. Szerkesztőségünk Ákos A bosszú népe című dalát küldi a gyülekezőknek:

16:50 - A rendezvény rendbontás nélkül ért véget.

(Ennyi maradt a hazafiságból...)

16:40 - Bombera Krisztina megköszöni a közvetítést az ATV-nek, az Indexnek és a Klubrádiónak.

Hernádi Judit következik. Zene. Énekel. Vagy ilyesmi.

16:33 - Gyönyörű összkép következik. A társulat emelvényre vonul. Németh Sándor (bájosan integet), a Mazsihisz színeiben Zoltai, majd Bajnai, Mesterházy és Rogán. Csodás összkép. Ilyen az, amikor jól műküdik az ország, ugye.

16:32 - Ungvári Tamás a bakancsoktól retteg.

Nem akarja hallani a csattogásukat Budapest utcáin. Nem akarja látni a Rongyos Gárda utódait, nem akarja látni a náci egyenruhára hajazó göncöket, nem akarja látni a zsidózókat és cigányozókat (ezt jobb helyeken hallani szokták). Királyi többesbe csap át, mi elálljuk a bakancsosok útját – ígéri bátran. Ezek (értsd: nácik) megsemmisítik a tisztességes embereket – süvít.

16:30 - A barikad.hu fotósát nem engedték be a sajtónak elkerített helyre, mondván jobboldali, így ellene van a  rendezvénynek.

16:15 - Valami baj van a  gépezettel. Tömegesen hagyják el a  rendezvényt, mikor a lelkes Mesterházy lép az emelvényre.

Úgy tűnik, az Együtt 2014 biodíszletként használta a fideszeseket meg az MSZP-t. A választásokon bejelentkező új politikai erő mellett paprikajancsiként asszisztált leendő szövetségesük, az MSZP és legnagyobb politikai ellenfelük, a Fidesz. Mesterházy a fasisztáktól rettegi végig hétköznapjait. Végre kiderül, miért pont advent első vasárnapján gyűltek össze. Mert ez nagyon fontos nap a keresztényeknek. Ezért.

Elmondása szerint leült a gyerekeivel és elmesélte nekik, mi folyik itt. Gyöngyösi beszéde színtiszta fasizmus. Aztán jön a biológiaóra: a fasizmus a vírus, a Jobbik a vírusgazda. Az is vírusgazda, aki focilelátókról zsidózik és cigányozik, az is, aki tüntetéseken Árpád-sávos zászlót lenget. A pátosz csúcsra hág: karanténba a Jobbikkal  a parlamentben! Az embereket nem érdekli a vírus, látták Bajnait, kifütyülték Rogánt, már nem érdekes, tömegesen hagyják el a  teret.

16:03 - Lehet némi igazság Bajnai szavaiban. Tényleg magas fokon ég a gyűlölet. Az N1 Tv - Ultamédia stábját ugyanis kidobták a rendezvényről.

15:55 - Bajnai Gordon színre lép.

Megy a licit. Ráígér Rogán szavaira, szerinte Gyöngyösi egyenesen összeírná a magyarországi zsidókat, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. (A rendezvény végén kihirdetjük a licit győztesét.) Szerinte ma jól működik az ország, az emberek összefogtak. A cigánygyilkosságok idején is így kellett volna összefogni, de akkor bezzeg...

Bajnai megemlítette a libás tüntetést is. Legalábbis erre engednek következtetni a  szavai, szerinte ugyanis a gyűlölet egyre magasabb fokon ég.

(Sárgacsillagos kutyák marakodnak - egyre magasabb fokon ég a gyűlölet?)

Bajnai a náciktól retteg, jelenlétük elfogadhatatlan. A holokauszt nemzettragédiánk, a nácikkal szemben különben is össze kell fogni. A Hajdú-Bétről nem beszélt. Karácsony Gergely lelkesen tapsikol Bajnai minden mondatára.

15:35 - Doktor ötker Rogán Antal lép színpadra.Nem felejthetjük el, hogy emberek millióit gyilkolták meg, és ezek a gyilkosságok listázással kezdődtek - figyelmezteti a lelkes hallgatóságot. Rogán személyesen is elítéli Gyöngyösi szavait, szerinte nem mérgezhetik a gyermekei lelkét ilyen gondolatok. Ezért szokta elvinni a gyerekeit az Élet menetére, később el fogja vinni őket a Halál völgyébe, Birkenauba is. Elítéli a nácizmus bűneit. A kommunizmus bűneiről nem szólt az aggódó apa. Beszéde alatt a tömeg fütyült. Farizeus, takarodj - ordítják az egybegyűltek rajongó szeretettel.

15:30 - Bombera Krisztina az est háziasszonya.

Vége lett a kisfilmnek, a palesztin áldozatokról nem készítettek felvételt az igazság jegyében szervezkedők. Itt viszont kibújik a szög a zsákból. A Jobbik a neki nem tetsző képviselőket írná össze - mondják. Hazugságra épített rendezvény - mondjuk. Somló Tamás lép színpadra.

Hatezer éves nép tagjának mondja magát, majd a kihangosítás bemondja az unalmast. A hátsó sorokból nem túl finoman ordítják, hogy nem hallanak semmit. Bár lehet, hogy erről nem is a kihangosítás tehet.

 

15:17 - LMP-s, MSZP-s képviselők a helyszínen. A kivetítőn film. Második világháború, elhurcolják a zsidókat. Dunába lövetés. Egy kislány túléli. Vágás, a kislányból idős néni lett. Megy az utcán. Kopaszok közelítenek Árpád-sávos zászlóval. Félelmükben hátulról támadják meg a nénit: sörrel locsolják le. A néni összeszedi magát és büszkén tovább megy. Többen sírva fakadnak a kisfilm láttán.

Vesszen a Führer - harsogják a téren összegyűltek. Közben bájosan osztogatja a forró teát egy ifjú Lonsdale-sapkában.

15:09 - Plakátok, transzparensek. Nem túl fantáziadús a felhozatal. Gyöngyösi Márton képviselő Hitler-bajusszal (bár inkább Jávor Pálra hajaz).

A háttérben a Jobbik-logó helyett nyilaskereszt látható, Heil Marci a felirat alatta. A Gyurcsány-Bajnai összeborulás mintájára Horthy-Hitler plakát.

Többen csalódottak, hogy nem olyan nagy az érdeklődés, mint ahogy szerették volna. Sokan sérelmezték, hogy a Kossuth-szobor előtti terület majdnem üres,  immunisak az emberek erre a problémára. Mint kiderült, a zászlókat a helyszínen osztogatták.Feltűnik az izraeli zászló is.

(Izraelért)

(Amerikáért)

(Az álmos délutánért)

 

 

barikad.hu