Rogán Antal exkluzív világa

Prémium kategóriás ruhák, exkluzív nyaralások, bérelt helikopter - és 44 millió adósság a másik serpenyőben. Miből telik a luxuséletre Rogán Antalnak?

Bérelt helikopterrel utazott egy celebesküvőre Rogán Antal és felesége. A gépet óránként negyedmillió forintért lehet bérelni, így ismét felvetődik a kérdés, hogy a magánéletét a bulvársajtóban előszeretettel megturnéztató miniszternek pontosan miből is telik egy ilyen útra.

Rogán Antal élete egy olyan nyitott könyv, ami a sok nyitogatástól szinte mindig a vagyonáról szóló, amúgy rendszeresen újraíródó fejezetnél nyílik ki.

A miniszter az utóbbi években elsősorban ingatlanjai és persze a folyamatosan változó vagyonnyilatkozata miatt kényszerült magyarázkodni, de emellett rendszeresen került reflektorfénybe költséges életvitele miatt is.

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

Exkluzív éttermek, méregdrága ruhák

Rogán nem tartozik a magánéletének nyugalma fölött őrködő politikusok közé, volt olyan időszak, amikor napi rendszerességgel szerepelt - már csak felesége, Andy Vajnáné barátnőjének révén is - a bulvársajtó címlapján. A műfajt ismerők számára evidens, hogy ezt csak úgy tudja megtenni, ha ő maga is meg akar mártózni a magyar sajtó alagsorában.

Esküvője például a Bazilikában volt, egy pletykalap beszámolója szerint 1500 vendég előtt, a lagzi maga pedig a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

„A Belváros polgármestere nem teheti meg, hogy például a Szervita téren esküszik, el kell menni a Bazilikába”

- mondta akkor a Playboynak adott interjújában.

A mézesheteket Kaliforniában szerénykedték el, de rendszeresen megfordulnak a francia Riviérán, legutóbb épp az Eb alatt.

Na, ezért életveszélyes a korrupció - lopástól az árulásig

Hogy a Fidesz-kormány korrupt, az lassan már annyira evidens tény lesz, mint a gravitáció, vagy a Föld gömbölyűsége (bár a híres rapper, B.O.B állítólag már cáfolta ezt is). Az idei felmérések szerint már a kormánypárti szavazók többsége sem tartja tisztességesnek Orbánékat. Mégis, töretlenül ők maradtak a legnépszerűbb politikai erő.

Épp aktuális vagyonnyilatkozata szerint még mindig egyszemélyes tulajdonosa egy pasaréti luxusingatlannak, és többek között felerészben birtokol egy 130 négyzetméteres balatoni villát, ami egyes hírek szerint ennek leginkább a duplája, de vagyonnyilatkozatában azért szerepel csak ennyi, mert a másik felét a testvére használja. Mint ismert, Rogánnak kétszer is módosítania kellett a 2014 januárjában benyújtott vagyonbevallását, miután kiderült, hogy a rózsadombi Pasa Park lakóparkban lévő tulajdona nagyobb, mint amennyit korábban közzé tett.

Januári állás szerint a propgandaminiszternek 500 ezer forint megtakarítás mellett mintegy 44 millió forint tartozása van, ebből mintegy 15 millió forint egy meg nem nevezett magánszemély felé.

Kérdés, hogy ilyen tartozás mellett miből telik a bruttó 1,1 millió forintot kereső Rogánnak több százezer forintos hátizsákra (az ominózus, közbeszéd tárgyává váló Louis Vuitton terméket később elárverezte), prémium kategóriás, méretre szabatott ruhákra, Michelin-csillagos éttermekre a Riviérán, vagy épp helikopteres utakra, vagyis egy exkluzív életvitelre.