Rogán lehet a Jobbik kormányra jutásának a letéteményese

Tíz és százmilliárdok mennek el propagandára.

Apáti István a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének csütörtöki meghallgatására visszautalva emlékeztetett, Rogán Antal és a hozzá hasonlóan rendkívül nagyképű és arrogáns emberekből álló kicsiny csapata nem az embereket, hanem a miniszterelnököt szolgálja.

A jobbikos országgyűlési képviselő azt ugyan elismerte, Rogán Antal pártpolitikusként megteheti, hogy kampányol a miniszterelnök mellett, ám miniszteri minőségben nem mondhat olyat, hogy ő a kormányfő hatalomban tartásának legfőbb letéteményese.

Apáti vérlázítónak nevezte, hogy azért kell 10 és 100 milliárdokat elkölteni a közpénzekből, hogy

„a Kárpátok új géniuszát hatalomban tartsák”.

Szerinte ez már elég indok arra, hogy lemondásra szólítsák fel, ám mivel a propagandaminiszter már Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb, azaz nemhogy a miniszterelnököt, még magát sem tudja fényezni, a Jobbik választási győzelmének a letéteményesévé válhat Rogán Antal, fogalmazott.

Apáti aláhúzta, Rogán nem adott választ olyan, a személyét, így zsarolhatóságát is érintő kérdésekre, miszerint milyen kapcsolatot ápol Portik Tamással, Vizoviczki Lászlóval, mit keresett Kertész Balázsnál, és egyáltalán miből tudja finanszírozni az urizálását.