Román börtönbe megy a kiadatás ellen harcoló gyilkos orvos

A gyilkosságot elkövető román Dan Stamatiu már korábban is arról beszélt, hogy Magyarországon megalázták, ő pedig "igazi román", aki "román földön" akar majd meghalni. Állította, hogy amikor a rendőrség Kolozsváron elfogta, már csak néhány rejtélyes elintéznivalója maradt, majd öngyilkos akart lenni.

A magyar hatóságok kérték Romániától a férfi kiadatását, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. A kolozsvári ítélőtábla múlt hét pénteken el is fogadta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, így elviekben nálunk fogják tárgyalni az ügyet. Az elfogott orvos azonban arra kérte a román hatóságokat, hogy ne adják őt ki, majd a maszol.ro szerint fellebbezést is benyújtott ügyvédjén keresztül ez ellen, így heteket csúszhat a kiadatás.

Attól azonban nem kell félnie, hogy magyar börtönbe kerül. A lap szerint ugyanis a kolozsvári táblabíróság kiadatási feltételként szabta meg a romániai büntetés-végrehajtást.

Dan Stamatiu főbe lőtt egy 40 éves nőt Nyíregyházán múlthét szerdán, férjét pedig súlyosan megsebesítette. A lövéseknek szemtanúi voltak a pár 7 éves ikergyermekei is. A gyilkosság hátterében szerelemféltés állhatott.