Egyetemi docens lépett nyilvánosságra a Jobbik mellett

Van értelmiségi háttérbázisa a kormányváltó erőnek.

A szarvasi Dr. Jakab Gusztáv is támogatja a Jobbik jelöltjét a kampányban. Samu Tamás Gergő, az ellenzéki párt Békés város központú Békés megye 2. választókerületének jelöltje Facebook-posztjában hozta nyilvánosságra, hogy a tudós is mellette áll ki.

„Fontos szarvasi értelmiségi támogatja a kampányomat!

Dr. Jakab Gusztáv, a Szent István Egyetem docense, az MTA kutatója ma (április 3-án – a szerk.) a szarvasi utcafórumon a támogatásáról biztosított. Elmondta, hogy engem tart az esélyes ellenzéki kihívónak, és a kormányváltást váró szavazókat arra biztatja, hogy most vasárnap rám adják a szavazatukat” – tudatja Samu posztja.

Az 1975-ös születésű Dr. Jakab Gusztáv a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett biológus végzettséget 1998-ban. 2006-ban a Szegedi Tudományegyetemen szerzett PhD fokozatot, majd 2012-ben ugyanitt habilitált. 1998 és 2002 között a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának botanikai felügyelője volt Szarvason, 2006-tól pedig ugyancsak Szarvason a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár és Egészségtudományi Karán egyetemi docens, a Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet igazgatója. 2015-től a Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézetének félállású tudományos főmunkatársa.

Frissítés Dr. Jakab Gusztávtól:

"A cikk címe és a megosztott facebook poszt tartalma olyan színben tüntet fel, mintha én egyetemi oktatóként vagy az akadémia munkatársaként hivatalosan támogatnám az ellenzéki jelölt megválasztását. Ez kellemetlen nekem és a munkahelyem számára is. Az egyetemen belül nem megengedett a politizálás, és ehhez mindig tartottam magam. Magánemberként természetesen továbbra is támogatom a jelöltet, a félreértés ellenére. A hivatkozott facebook poszt szövegét nem én írtam, azt velem előzetesen nem egyeztették, amit a jelöltnek is jeleztem. Részemről az elhangzott kijelentés nem hivatalos nyilatkozat volt, csak egy kötetlen utcai beszélgetés részeként hangzott el. A Jobbiknak és más pártnak sem vagyok egyébként tagja."