Debütált a Trónok harca-előzménysorozat előzetese

Debütált a Trónok harca-előzménysorozat előzetese

A Sárkányok háza az alapsorozathoz hasonló látványvilágot ígér.

Magyarországon augusztus 22-étől lesz látható a Trónok harca-előzménysorozat, a Sárkányok háza, melyhez az HBO Max most jelentetett meg egy a már megszokott látványvilágot és hangulatot felidéző előzetest. 

Az eredeti történethez képest az új sorozat cselekménye kétszáz évvel korábban játszódik, a Targaryen-ház hanyatlása idején. A szintén George R. R. Martin által írt regény, a Tűz és vér alapján készült sorozatról a Port.hu azt írja, annak főbb szerepeiben Paddy Considine, Olivia Cook, Emma D’Arcy és Matt Smith lesz látható.

Mintegy ikonikus mondatként már a friss előzetesben elhangzik:

„A történelem nem a vért jegyzi meg, hanem a neveket”

House of the Dragon | Official Teaser Trailer | HBO Max

History does not remember blood. It remembers names. August 21. #HouseoftheDragonAbout HBO Max:HBO Max is WarnerMedia's direct-to-consumer offering with 10,0...

A hamarosan debütáló sorozat egyik alkotója, Miguel Sapochnik a Sárkányok háza képi világa kapcsán korábban arról beszélt a Hollywood Reporternek, hogy mindvégig tisztelettel viszonyultak a Trónok harcához, így „nem próbálták meg újra feltalálni a spanyolviaszt”. Viszont elmondása szerint ennek is „megvan a maga hangvétele, mely idővel egyre markánsabbá válik”, ahogy követik egymást az epizódok.

„Nem próbáltuk meg lemásolni a Trónok harcát, ez egyértelmű zsákutca lett volna. Ezen a sorozaton más emberek dolgoztak, más megközelítéssel, és remélhetőleg ezt a nézők is érzékelni fogják a végeredményen”

- emelte ki Sapochnik, aki szerint a Sárkányok házának ki kell érdemelnie, hogy önálló sorozatként tekintsenek majd rá.

Ugyanakkor nagy reményekkel rugaszkodnak neki az új fantasy-sorozatnak, tekintve, hogy 2011 és 2019 között a Trónok harca összesen több mint egymilliárd dollárt hozott az HBO-nak. Ám a témában más versenyzők is feltűntek a színen, melyek hasonló sikert könyvelhetnek el népszerűségben, nem beszélve arról, hogy mindössze két hét különbséggel indul az Amazon valaha volt legnagyobb költségvetésű, A Gyűrűk Ura világában játszódó fantasysorozata is, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi.