Az ügyészség szerint nincs más kormánytag a Völner-ügyben

Az ügyészség szerint nincs más kormánytag a Völner-ügyben

„Újabb megalapozatlan állítások a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben” - címmel küldött levelet a Központi Nyomozó Főügyészség, amiben Márki-Zay Péter három nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésére reagáltak. 

Ebben az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyebek mellett azt írta, hogy

a képen a kormánytagok láthatók, kiegészülve a köztársasági elnök-jelölttel. Egyikükről ügyészségi dokumentumokból tudjuk, hogy külföldön rendszeresen kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta előzetes letartóztatásban lévő elnökétől, Schadl Györgytől. Ez a politikus, a bizonyos »Gazda« egy miniszter vagy maga a miniszterelnök lehet, hiszen csak ők befolyásosabbak a már lebukott Völner Pál miniszterhelyettesnél. Meddig bújtatják a Gazdát? Melyik kormánytag ment kenőpénzt átvenni Kubába?

Az ügyészségi sajtóközleményben az áll, hogy a főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Kitérnek arra is, hogy a „Gazdám”-nak szólított illetőt már letartóztatták. Mert ugyanis „a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben,

a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást, de hozzáteszik, nincs adat arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne.

"Gazdámnak" nevezett egy titokzatos személyt a Völner-botrány kulcsfigurája a lehallgatási anyagok szerint

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített lehallgatási anyagokban Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kamara elnöke többször is "gazdájának" nevezett egy olyan titokzatos személyt, akivel külföldön találkozgatott - erről a HVG számolt be. Hamarosan feloldhatják annak a büntetőeljárásnak a dokumentumait, amelyben Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese, Völner Pál is érintett, méghozzá gyanúsítottként - tudta meg a hvg.hu.