Senki sem követte a Jobbik példáját

A párt képviselői nyilvánosságra hozták a közeli hozzátartozóik vagyoni helyzetét is. A többi párt nem törte agyon magát e téren.

Az elmúlt napokban mind a Fidesztől, mind az MSZP-től sokszor hallhattuk - szavakban - hogy a rendszer rossz. Ezzel szemben a Jobbik tettekben tesz e rendszer ellen. A párt összes képviselője ezért a mai napon a Jobbik.hu-n nyilvánosságra hozta a vele egy háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozatát is (a vagyonnyilatkozatokat az egyes képviselőkre kattintva találhatja meg - a szerk). Szilágyi emlékeztetett: ez volt az egyik lehetőség, hogy a vagyontárgyakat a családtagokra írva tüntessék el.

Szombaton Vona Gábor évértékelőjén már elmondta, hogy a Jobbik meg kívánja és meg fogja változtatni azt a rendszert, amely jelen pillanatban hatalmas kiváltságokat biztosít a politikusoknak. Szavai szerint el kell érni, hogy Magyarországon a politika szolgálat legyen, ne kiváltság - mondta.

A Jobbik mindent meg fog tenni azért, hogy a mentelmi jogot, valamint - a nemzetbiztonsági ügyek kivételével - a titkosításokat megszüntessük. Szilágyi szerint teljesen felesleges különböző gazdasági bűncselekményeket 30-40-60 évre titkosítani, csak azért, mert politikusok is érintettek lehetnek ezekben az ügyekben.

Sokkal tisztább közéletre van szüksége az országnak, nyílt, őszinte és mindenféle korrupciótól mentes politikai társadalmat kell kialakítani.

A Jobbik már hetekkel ezelőtt felszólította az összes országgyűlési képviselőt, hogy kövessék a példájukat. Ez mindenkinek egyéni döntése, ennek ellenére - tudomásom szerint - senki sem követte a példájukat.

Szilágyi szerint ez bizony felveti azt a lehetőséget, hogy ezeknek az embereknek van takargatni valója. A Jobbik képviselőinek hozzátartozói vagyonnyilatkozatai a párt honlapján a képviselők adatlapjain ITT találhatóak meg.

A képviselőt kérdezték a vasárnapi tüntetésekről is, amelyre úgy reagált: meggyőződése, hogy demokratikus országban helye van a demonstrációknak, de nem mindegy, hogy azokat valóban civil állampolgárok szervezik, vagy más országok, hatalmak irányítják a háttérből.
    
Az Angela Merkel német kancellár hétfői látogatására vonatkozó kérdésre pedig azt felelte: mind a német politikus, mind Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása fontos. Hozzátette, Magyarországnak a tárgyalásokon fontos közvetítői szerepet kell betöltenie az ukrán válságot illető semlegességre vonatkozóan, továbbá abban, hogy a keleti után a nyugati nyitás politikája is megvalósuljon.