Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalásban, hogy biztos ne kerüljön börtönbe

Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalásban, hogy biztos ne kerüljön börtönbe

Így a népszerű énekesnőnek 2,77 milliárd forintnyi pénzbírságot kell fizetnie, felfüggesztett mellett.

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt - adja hírül az MTI.

Az egyezség értelmében

Shakira 7,3 millió eurós (kb. 2,7 milliárd forint) pénzbírságot kell megfizetnie, és - büntetlen előéletére tekintettel - hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forint) büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

"Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják"

- fogalmazott az ügyben kiadott közleményében a világsztár.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozást, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

(Címlapkép: Shakira távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án. MTI/AP/Joan Mateu Parra)