Berlusconi ismét kórházba került

Berlusconi ismét kórházba került

Silvio Berlusconi hétfő óta egy monacói kórházban van, ahová szívelégtelenség miatt került - közölték a hírügynökségek a volt olasz miniszterelnök személyes orvosára hivatkozva.

Az ANSA olasz hírügynökség először azt írta, hogy Berlusconit "rutinvizsgálatra" vitték az egészségügyi intézménybe, de később ugyanez a forrás, akárcsak az EFE spanyol hírügynökség, megszólaltatta a beteg személyes orvosát, Alberto Zangrillót, aki elmondta, hogy a politikus már hétfő óta ott fekszik.

Az orvos elmondta, hogy a 84 esztendős Berlusconi - akinek mellkasába korábban pészmékert ültettek -, hétfőn Valbonne francia városban lett rosszul. Felhívta bizalmi orvosát, Zangrillót, aki azonnal abba a városba sietett. Zangrillo úgy döntött, hogy páciense számára kockázatos lenne Olaszországba utazni, ehelyett a közelebbi Monacói Hercegségben lévő kórházba vitte őt.

Berlusconi, aki eddig háromszor volt kormányfő, szeptemberben koronavírussal fertőződött meg, kétoldali tüdőgyulladással bekerült a milánói San Raffaele kórházba, de két nappal később kiengedték. Novemberben visszaesett, emiatt nem tudott megjelenni azon a bírósági meghallgatáson, amelyen egy kiskorú prostituálthoz fűződő botrányával kapcsolatosan azzal vádolják, hogy tanúkat akart megvesztegetni.

Öt évvel ezelőtt Silvio Berlusconi súlyos aortabillentyű-műtéten esett át.

(MTI)