Ezt hogy? Simicska Lajos cége is kapott 5 millió forint támogatást panziófejlesztésre

Ezt hogy? Simicska Lajos cége is kapott 5 millió forint támogatást panziófejlesztésre

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. is nyert ötmillió forintot panziófejlesztésre - derült ki az MTÜ által publikált döntési listából az mfor.hu szerint.

A lap logikus módon tényként kezeli, hogy az MTÜ-nél tudniuk kellett, hogy a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. cégnév valójában kit takar, ez viszont felveti a kérdést, hogy

miért kaphatott újra állami támogatást Simicska Lajos?

Bár nyilvánvaló, hogy ötmillió forint nem számottevő összeg Simicskának, ugyanakkor a helyzet mégis pikáns: egyrészt a magyar jogállamiság állapotát ismerve természetes a kérdés, hogy mégis, a G-napot követő, Orbán Viktorral szembeni háborúja után miért kaphatott újra bármilyen állami pénzt Simicska Lajos.

Másrészt az is tény, hogy valójában semmilyen pályázatnál nem lenne szabad politikai mércével mérni, és ez egy normális országban így is történne. De ez Magyarország esetében ismert, hogy nem így van.

Így két opció lehetséges: vagy hiba csúszott a rendszerbe és tényleg nem tudták, hogy egy Simicska-cégnek adnak támogatást, vagy pedig tudták, csak tettek egy gesztust. Ha utóbbi a valós, akkor érdekes jelenetet láthatunk, hiszen Simicskától a 2018-as választási bukás után lényegében mindenét elvették.

A Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázatában a jelentkezők 84 százaléka nyert pénzt mintegy 45 milliárd forint értékben, ami 13.471 szálláshelyet jelent.