Simicska lecsapta a TV2-t Vajna kezéről

A Fidesz-közeli milliárdosnak úgy adták el a csatornát, hogy egy nappal korábban már megvette Simicska üzlettársa.

A Megapolis Media Zrt. csütörtökön azt közölte: 2015. október 13-án megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét - írja az Index. ha ez igaz, akkor a csatornát vezető két menedzser, Simon Zsolt és Yvonne Dederick

úgy adta el Vajnának a céget, hogy már egy napja nem is volt az övék.

A Megapolis tulajdonos-ügyvezetője, Fonyó Károly, aki nem mellesleg

Simicska Lajos üzlet- és munkatársa

Az általa vezetett cég kezeli a Simicskához köthető médiavállalkozásokat. Hozzájuk tartozik a Metropol, a HírTV, tulajdonrészük van a Lánchíd Rádióban és a Magyar Nemzetben is.

Fonyó közölte: a két ügyvezetőt, Simont, Dederick-et azonnali hatállyal kirúgták. A megállapodást egyébként még egy évvel ezelőtt - a nevezetes G-nap előtt - aláírták, azzal a kikötéssel, hogy a konkrét átadás-átvétel a vevő kívánsága szerint bármikor megtörténhet. Simicska éppen két nappal ezelőtt kívánta meg a TV2-t.

Hónapok óta tartó pletykák és találgatások után szerdán írta meg a Figyelő, hogy Andy Vajna mintegy 20 milliárd forintért megvásárolta a a TV2-t. A csatorna ma még közleményt is kiadott, amiben hivatalosan is bejelentették, hogy a csatornát a a Fidesz-közeli milliárdos és kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft-től ől. Néhány órával később érkezett Simicska mázsás pofonja: a csatornát eladó cég már az övé, és ő bizony nem engedélyezte a tranzakciót.

A Figyelő tegnap azt írta, információik szerint Vajna a 20 milliárdos vételár

nagy részét hitelből fedezte.

Vagyis a kaszinók fura ura most jó eséllyel alaposan eladósodott, ami akkor is komoly gondot jelenthet, ha a pénzét visszakapja. Hiszen a kölcsönt ritkán adják baráti alapon kamat nélkül, és a TV2 bevételei is bizonyára be voltak kalkulálva a cégbirodalom költségvetésébe.