Simicskát is a szocialistákra kenni a Fidesz

Miután a kormányközeli blog meglebegtette: Simicska Lajost leigazolná az MSZP, Lázár János a médiavállalkozó és a szocialista pártpénztárnok kapcsolatáról beszélt.

Az erősen kormánypárti, egyszerű blog kinézetű Pesti Srácok négyszer annyi pénzt kapott a Miniszterelnökség legutóbbi, nagyszabású kampányában, mint a HírTV. Most a PS szocialista informátoraira hivatkozva azt írja, hogy nem véletlen, hogy az MSZP nem állt bele a Simicska birodalom és a Fidesz között kitört háborúba. A váratlan hallgatás hátterében szerintük az állhat, hogy a szocialista párt szeretne közeledni a nagyvállalkozóhoz, állítólag a barátkozás feladatára Puch László lett kijelölve.

Ennek az értesülésnek ellentmond, hogy egyetlen rövid felszólásba sűrítette az Orbán-Simicska háborút és a gyermekétkeztetés kérdését Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő, aki hétfőn a miniszterelnököt kívánta interpellálni a parlamentben

„Mikor lesz a szobatársból cellatárs? Avagy meddig lopják tovább az országot ahelyett, hogy megoldanák a gyermekek étkeztetését?”

- címmel.

A kormányfő helyett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt, aki előbb azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök meg tudja védeni magát, neki nem tiszte és feladata. Egyúttal kijelentette, hogy sokat elárul a szocialisták politikai gerincéről és éleslátásáról, hogy annak a Simicska Lajosnak a szavaival próbálják revolverezni a kormányt, akit korábban éveken keresztül naponta támadtak.

„Ha Simicska Lajosról tudni akar, javaslom, forduljon Puch Lászlóhoz”

– mondta Lázár, utalva az MSZP egykori pénztárnokára, aki szerinte többet tud Simicskáról és az oligarchákról, mint bárki más.

Bangóné úgy reagált Lázár szavaira, hogy az ember néha idéz olyanoktól is, akikkel nem ért egyet, és korábban a miniszterelnök maga állította, hogy neki barátja Simicska Lajos.

Bangóné felszólása azért érdekes, mert a Pesti Srácok azt írja, az MSZP – sokuk csalódására – megtiltotta tagjainak, hogy kommentálják az eseményeket, míg Puch Lászlónak azt a feladatot adták, hogy környékezze meg a Fidesztől elfordult vállalkozót. Simicska a „totális médiaháború” kitöréséről a szociáldemokrata Népszavában nyilatkozott, amely lap Puchhoz köthető, és amelyben a Közgép Zrt. korábban helyezett el hirdetéseket – írja a Pesti Srácok.

Cikkük arra is emlékeztet Puch és Simicska gazdasági érdekeltségeinek érintkezésére a Hung-Ister Zrt. kapcsán. A DK-s Varjú László akkor úgy nyilatkozott az Egyenes Beszédben, hogy őt zavarja a Fidesz és az MSZP „informális pénztárnokainak” együttműködése.

„Azért nem nyilatkozunk a Simicska-Orbán háborúról, mert az országban ennél sokkal nagyobb problémák, tragédiák is vannak, másrészt a múlt hét pénteket én a sajtószabadság fekete napjának tartom”.

- mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke.

A PS értesüléseit érdemes fenntartásokkal kezelni, a Huth Gergelyhez köthető lapnak nem szíve csücske Simicska Lajos. A blog szolidaritást vállalt a médiavállalkozótól „lelkiismereti” okokból távozott kollégák mellett is. A Pesti Srácokat kiadó Gerillapress Kft. ügyvezetője egyébként annak ellenére Huth, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága öt évre eltiltotta cégvezetéstől.