Simonka Lázárról: "Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő"

Simonka Lázárról: "Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő"

Interjút adott Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a 24.hu-nak, melyben több témát is körbejártak. A politikus ellen az ügyészség egyébként nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, többek között korrupciós bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőperben. Simonka nem érzi magát bűnösnek. 

Szóba került az is, miszerint Lázár János nemrégiben azt mondta, Mengyi Roland és ügye nem válik a Fidesz javára, s hogy Simonka a bíróságon fejezi be pályafutását. Ennek kapcsán Simonka úgy fogalmazott:

Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát. 

S milyen anyagi helyzetben is van Simonka? Vagyonnyilatkozata alapján ugyanis szinte semmije sincs,

Ügyvéd úr nem kért még egy fillért sem. Az Európa-bajnokságra busszal mentem, ahogy sokan mások is, és nálam szegényebb emberek is részt vettek az eseményen. Ez egy soha vissza nem térő élmény, részt vettem azon a meccsen, amelyen 3-3-as döntetlent játszottunk Portugáliával. Ennyi pénzt megért nekem. Az, hogy én jómódban élek, viszonylagos, nem élek luxusban

– mondta a lapnak.