Nevetett ma már? A Kubatov-listás Fidesz elkezdett aggódni az adatvédelem miatt

Nevetett ma már? A Kubatov-listás Fidesz elkezdett aggódni az adatvédelem miatt

Javában zajlik a Fidesz aláírásgyűjtése, melyet az EP-választási ajánlásgyűjtéssel egy időben indított el. A héten a Kúria mondta ki egy ilyen esetről, hogy az alkalmas arra, hogy megtévessze a választópolgárokat. A legfőbb bírói fórum döntése szerint:

A választópolgárok megtévesztése alappal veti fel továbbá annak a lehetőségét is, hogy a jelölő szervezet célja az aláírások kampánytevékenység során történő további felhasználása, választói adatbázis kialakítása, mert ezekre az aláíróívekre nem vonatkozik a megsemmisítés kötelezettsége és amely a többi jelölő szervezet vonatkozásában megbonthatja az esélyegyenlőség követelményét is, ezáltal a választási versengésben elfoglalt helyzetükre kihat.

Ezek után legalábbis vicces, hogy Sneider Tamás Jobbik-elnök legutóbbi miskolci kampányolása során a fideszes aláírásgyűjtő a kampánytevékenységről készült videófelvétel tanúsága szerint adatvédelmi jogszabályokra próbál hivatkozni. Az eset már csak azért is fura, mert ő maga nem is látszik a felvételen, csupán a hangja hallatszik.

Egyébként a kampánytevékenység, így az aláírásgyűjtés is közéleti szereplésnek minősül, mivel annak során az aláírásgyűjtő aktivista a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja.

A videón továbbá az is látszik, hogy valaki (nagy valószínűség szerint egy fideszes pártaktivista) megpróbálja eltakarni a kamerát.

Sneider egyébként egyáltalán nem ellenségesen közelített a fideszes aláírásgyűjtőkhöz, ő eltett egy kormánypárti szórólapot, cserébe az ellenzéki párt kiadványának, a Hazai Pályának egyik példányát adta át.

Ma reggel épp a listájáról elhíresült Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató agitált a közrádióban a fideszes adatgyűjtő ív aláírása mellett.

Kubatov a Kubatov-lista aláírására buzdít | Alfahír

A Fidesz listázós alelnöke, Kubatov Gábor a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának volt a vendége, ahol a május 26-i európai parlamenti választás volt a téma. A szokásos kormánypárti paneleket adta elő és természetesen megfogalmazta a Fidesz fő üzenetét is, hogy kitől kell tartania mindenkinek: Soros Györgytől!