Somogy megye legmagasabb kitüntetését kapta Kassai Lajos

A "Pro Comitatu Somogy" díjra évek óta a jobbikos megyei közgyűlési képviselő terjesztette elő.

Január elején tartották a somogyi Megyenapot, és az ünnepi program keretében átadták a Somogy Polgáraiért Díj mellett a megye legrangosabb elismerését jelképező Pro Comitatu Somogy” Kitüntető Díjat. A díjazott ezúttal Kassai Lajos lovasíjász volt, aki nemcsak hazánkban, de a világ számos pontján tette elismertté és népszerűvé ezt a hagyományőrzéssel egybekötött sportágat.

A Somogy TV híradása szerint Kassai a pénzjutalom és a megye címerével ellátott aranygyűrű átvétele kapcsán felelevenítette, hogy amikor nekilátott az íjkészítésnek, akkor minden pénzét erre áldozta, közte a feleségével hordott karikagyűrűket is, így most szimbolikusan "a megyétől visszakapta a gyűrűt". A pénz pedig egy évig elég lesz a lovainak zabra, tette hozzá.

Mint megtudtuk, a kitüntetésre évek óta Ander Balázs korábbi jobbikos megyei közgyűlési képviselő terjesztette fel a lovasíjászat élő legendáját, tavaly pedig Gombai Győző, a Jobbik jelenlegi megyei közgyűlési képviselője tette ezt.

Kassai Lajosról nemrég filmet is készítettek, amelyet a napokban mutatnak be. Az N1TV exkluzív interjút készített a film rendezőjével, Kaszás Gézával, egy mai cikkünkben pedig megírtuk a sajtóvetítés utáni tapasztalatainkat, ezt is ajánljuk olvasóink figyelmébe.