Somogyszil segítségért kiált – a falut fosztogató hordák dúlják

Eddig 56 házat, egy teljes utcát tettek a földdel egyenlővé.

Az idős emberek házaiban ellopnak mindent: gázpalackokat, a gázvezetéket, a kiömlő robbanásveszélyes anyaggal nem törődve. A házakat a borospincétől, a tetőig elbontják, a riasztóberendezéseket, a mozgásjelzőket is kiszerelik. Elviszik a hűtőt, a porszívót, a mosógépet, a paplanokat, a fűtőberendezés csöveit, a kerékpárokat is. Viszt Attila jobbikos választókerületi elnök a napokban terepbejárásra érkezett a településre, ahol siralmas állapotokat talált. Az ellenzéki párt helyi elnöke, Horváth László és egy helyi lakos, Sánta János Ede beszámolt arról, hogy

eddig 56 házat, egy teljes utcát tettek a földdel egyenlővé.

A községben mintegy félszáz házat felvásároltak külföldiek, svájciak, németek, osztrákok, de mialatt a hobbitelepesek szülőföldjükön tartózkodtak a hangulatos, frissen felújított parasztházak a hazai bűnözés mesterembereinek a kezelésébe kerültek.

Mindent elvisznek ami mozdítható, a helyiek el vannak keseredve, félnek.

Sánta János Ede levele szerint a településünkön 21 térfigyelő kamera áll rendelkezésre, de ugyan úgy folynak bűncselekmények. Sánta a Martinovics utca lakosa, ahol egy családot elüldöztek, egy idős beteg embert a saját házában vertek meg.

Somogyszil házai: előtte - utána - Felvételek: Sánta János Ede

Sánta arról is beszámolt, hogy a falugyűlésen is elhangzott a rendőrkapitánytól, hogy

pontosan tudják melyik két család miatt folynak ilyen rendszerességgel a bűnözések a településen, de a lakosok szerint a közállapotok alakulása nem a rendőrség hibája, hatáskörüknek kibővítésére lenne szükség.

Sánta szerint, a járdán közlekedni ép eszű ember nem mer, mert egyenesen ez épségét kockáztatja, vagy egyáltalán ez nem lehetséges. Minden kerítés elemet és vízóra akna fedelet elloptak.

A helyi önkormányzaton már felvettek egy jegyzőkönyvet a Martinovics utca életveszélyes házai miatt, ami a Kaposvár Járási Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály vezetőjének lett címezve.

Ez Somogyszil, egy falu amit lassan elbontanak bűnözők.