Kék sört dobtak piacra Franciaországban, a gyártó szerint jól fogy az algával színezett termék. A sör szokatlan színét egy természetben előforduló festékanyag, a szpiralina nevű algafajta adja, amely ugyanakkor „nem rontja el” az ital ízét.
A Line márkanéven forgalmazott kék sört egy új piaci rést kereső észak-franciaországi sörfőzde, a Hoppy Urban Brew dobta piacra, karöltve egy ugyancsak térségbeli céggel, az Etika Spirulinával, amely étrend-kiegészítőként népszerűsíti az algát.
A medencékben tenyésztett alga kék színét egyik alkotóeleme, a fikocianin adja, amelyet az erjesztés folyamán adnak a sörhöz. A szpirulina szállítója szerint több tesztfőzés eredményeként a sörfőzdének sikerült kialakítania egy olyan elegyet, amely ízlik a fogyasztóknak.
A sörfőzde szerint a termék kelendő, „hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság” a vásárlóközönség részéről. A múlt év utolsó negyedében 1500 palackkal adtak el a kék sörből, és a gyártó most készíti elő a termelés felfuttatását a növekvő kereslet kielégítésére.
(MTI)