Sormás is nemet mond az illegális bevándorlókra

Felháborítónak tartják, hogy a kormány egyik napról a másikra, szó nélkül döntött az „ideiglenes” befogadó állomás létesítéséről.

Közölte, hogy tavasszal rengeteg aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a kormány kezelje határozottabban a hazánkat sújtó menekültáradatot. Akkor ők többek között visszafordíthatóságot és önálló határőrséget követeltek, nem pedig menekülttáborokat és befogadó állomásokat – tette hozzá.

Az alelnök arról beszélt, hogy az elmúlt órákban is több megkeresést kaptak a lakosoktól, melyben segítséget kértek. Mindenekelőtt azonban a lakosoknak tudni kell: a Jobbik támogatja a falu lakosságát minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a befogadó állomás létesítését – jegyezte meg.

A jobbikosok felszólították Cseresnyés Pétert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy volt-e tudomása a befogadó állomás létesítéséről, illetve cselekedjen, hogy az ne jöhessen létre Sormáson.

Hozzátette azt is, hogy Martonfa lakosságával egyetértve üzenik: a befogadó állomás a felcsúti Pancho Arénában valósuljon meg.