Soros emberével "kávézott" Rogán?

12 éven át küzdött a "nyitott társadalomért" Magyarországon.

Az Index pénteki cikkében mutatott be egy videót, amelyen Irakli Rekhviashvili, és két társa - köztük a letelepedési kötvények értékesítésében érdekelt Shabtai Michaeli Rogán Antal jogi és üzleti mindenesének, Kertész Balázsnak az irodájába érkeznek tárgyalni. Az üzletemberek és volt politikusok egy közelebbről meg nem határozott erőműépítési tervről beszélgetnek, amelyhez az állami tulajdonú Eximbank hitelét is szeretnék megkapni, és ehhez alá akarnak írni valamilyen szerződést "vele" (itt az épületre mutatnak.)

 

Lelepleződött Rogán Antal sötét oldala és üzleti köre

Ma biztosan nem lesz jó napja Rogán Antalnak, az Index ugyanis hosszú hónapokig nyomozott sötét dolgai után. Ahogy egyre jobban ásták bele magukat az ügyekbe, úgy pottyantak ki az újabb és újabb csontvázak a szekrényből. Úgy tűnik, hogy egy régi bizalmasa, a múlt héten táskás emberének nevezett Kertész Balázs kezében futnak össze a szálak.



Rekhviashvili nem csak a magyar kormánykörökhöz kötődik, de Soros Györgyhöz is. A grúz bankár

 

tizenkét évig volt az amerikai spekuláns által alapított Open Society Foundations (Nyitott Társadalom Alapítvány) programmenedzsere - méghozzá Budapesten.

Rekhviashvili a magyar balliberális médiát és civil szférát sok millió forinttal kitömő pénzosztó szervezet "nyitott társadalom eszményét elősegítő közszolgálati reformkezdeményezéseivel" foglalkozott 2000 és 2012 között. Innen ült át a Bank of Georgia regionális vezetői székébe. Az üzletember a számos megfigyelő szerint amerikai segédlettel (és nem utolsó sorban Soros anyagi támogatásával) végbement 2003-as grúziai "rózsás forradalom" után rövid ideig hazája gazdasági minisztere is volt.

 Irakli Rekhviashvili tehát minden jel szerint

bronz szoborba önthető mintapéldánya a szuverén országok belügyeibe beavatkozó, Soros György által finanszírozott, a kormányfő és a Fidesz több képviselője által is "álcivilnek" nevezett aktivistáknak.

Rogán Antal számára azonban úgy tűnik, vállalható tárgyaló kávézó partner.

 

Rogán Antalnak a koffein iránti vágya okozott kellemetlen perceket

Az Index pénteken közölt egy hosszabb oknyomozó cikket Rogán Antal titokzatos segítőjéről, Kertész Balázsról. A lap videofelvételekkel bizonyította, hogy nemcsak a tárcavezető, hanem a kormányhoz sehogyan sem kapcsolható Habony Árpád is egyeztetett már Kertész Balázs irodájában. Ma biztosan nem lesz jó napja Rogán Antalnak, az Index ugyanis hosszú hónapokig nyomozott sötét dolgai után.



Hogy a történet igazán tragikomikus legyen: Rekhiashvili 2006-ban a budapesti Nyílt Társadalom Intézet képviselőjeként előadást tartott a szintén Soros-pénzből fenntartott Közép-Európai Egyetem (CEU) nyári egyetemén - a korrupció elleni küzdelemről.