Sorra hagyják el a Vs.hu-t az újságírók - a főszerkesztő is felmondott

Nem hajlandóak a portálnál dolgozni, miután kiderült, hogy több mint félmilliárd forintot kaptak az MNB-alapítványoktól.

Joó Hajnalka volt az, aki korábban, még az Origo újságírójaként pert indított a Századvég 4 milliárdos tanulmányainak nyilvánosságra hozásáért, majd miután nyert, a dokumentumokat már a vs.hu munkatársaként dolgozta fel jókora botrányt kirobbantva.
 
A napokban kiderült, hogy a vs.hu, mely mögött a hírek szerint Matolcsy György unokatestvére áll, több mint félmilliárd forintot kapott az MNB-alapítványaitól. 
 
A portál újságírói közleményben számoltak be arról, hogy az MNB alapítványai által közzétett adatok nem csak meglepték, hanem meg is döbbentették a szerkesztőség tagjait. 
 
A 444.hu cikke szerint Joó Hajnalka privát Facebook-oldalán jelentette be, hogy felmond a portálnál:
 
"Az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze - amiről amúgy fogalmam nem volt - se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze."
Az újságíró, aki korábban az Origónál és a Magyar Rádiónál is dolgozott, hozzátette: 10 év alatt ez a negyedik munkahelye, ahonnan a politika beavatkozása miatt távozik.
 

Frissítés: sorra lépnek le az újságírók

Joó Hajnalka után többen is Facebookon jelentették be, hogy otthagyják a portált. Izzanak a közösségi oldalak, nagyjából fél óránként jelenti be valamelyik munkatárs, hogy távozik. Így tesz az Indextől márciusban érkező Joób Sándor is, hozzátette, kéthavi fizetését jótékony célra alánlja fel. Rajta kívül távozik Rovó Attila, a közélet rovat vezetője, Munkácsy Márton, a Hírek rovat szerkesztője és Kovács Áron, valamint Bátorfy Attila is.
 
Távozik a főszerkesztő, Lebhardt Olivér is, aki Facebook-bejegyzésében elismeri: hibázott, amikor belement abba, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg a portálon.