Ezért válthatott edzőt Hosszú Katinka

Ezért válthatott edzőt Hosszú Katinka

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba az Inforádiónak beszélt, a háromszoros olimpiai bajnok elmúlt egy évéről.

Jelenleg senki nem ér fel Hosszú Katinkához, aki ha jól felkészült, legyőzhetetlen

- jelentette ki az InfoRádióban Sós Csaba szövetségi kapitánya, hozzátéve: a magyar úszónő "most örül az életnek", és talán nem is baj, hogy a mérhetetlen erőltetett menet után, amelyen ő túl van, volt egy kis pihenője.

"Jobban el van maradva, mint hasonszőrű társai, de mindig azt mondom, hogy ő már megjárta a poklot és a mennyet is. És maga a koronavírus alatti viselkedése is arra utal, hogy halálosan komolyan gondolja az úszást. Mindkét vegyesúszószámban ő a világcsúcstartó, és láttuk már, hogy kiélezett helyzetekben mire képes"

- tette hozzá arra utalva, hogy Európa-bajnokság után magánéleti válság nehezítette Hosszú Katinka pályafutását. 

A kapitány szerint nagyszerű klasszis Katinka, akit nagyon nehéz lesz bárkinek megvernie a legjobb számaiban.

"Ahhoz, hogy valaki az olimpián legyőzze Hosszú Katinkát, ahhoz nagyon sokkal jobbnak kell lenni nála

- fogalmazott egyértelműen Sós Csaba.

Szóba került az úszónő edzőváltása is. Mint ismert, Petrov Árpád helyett Gyurta Dániel utolsó edzője, Nagy József segíti felkészülését.

"Nem akarok megbántani senkit, de a fiatal generáció másképp él. Hosszú Katinka mindent összevetve a világ talán legjobb úszónője, megvannak az elvárásai, ehhez Nagy József magatartása és edzői habitusa tud felnőni."

Sós Csaba konkrét példával is beszélt erről a kapcsolatról.

"Katinka edzése közben nem lehet az, hogy valaki beszélget, mobilozik vagy késik. Nagy Józsefről elképzelhetetlen még az is, hogy a tanítványa edzésén leüljön."

A szövetségi kapitány szerint három dolog emeli a háromszoros olimpiai bajnokot ma is mindenki fölé: az akarat, a fájdalomtűrő képesség és a tudás.