Hatalmas kihívás volt a Star Wars utolsó része

Hatalmas kihívás volt a Star Wars utolsó része

J.J. Abrams szerint az idő is szorította őket. 

Amióta a Disney elindította a Skywalker-saga harmadik trilógiáját, talán túlontúl nagy elvárásokat ragasztottak a franchise elé a rajongók. Míg az Ébredő Erő azért kapott kritikákat, mert túlságosan önismétlő volt, addig az Utolsó Jedik azért került támadások kereszttűzébe, mert fenekestül felforgatta a Star Wars univerzumát. A kilencedik részt az Ébredő Erő korábbi rendezője, J.J. Abrams lesz, aki igen nehéz fába vágta a fejszéjét. 

A rendező egy rajongói oldalnak úgy nyilatkozott, hogy rendkívül kevés idő volt arra, hogy megalkossák az utolsó rész forgatókönyvét. 

„Nem panaszképpen mondom, de a megérzéseimre hallgatva kellett döntéseket hoznom. Amikor Damon Lindelof és én a Lostot megalkottuk, lényegében 12 hetünk volt, a kétórás pilot epizód megírására, a szereplőválogatásra, a forgatásra és a vágásra. Ami borzasztóan kevés. De az volt az előnye, hogy nem volt időnk túlgondolni a dolgokat. Nem volt idő arra, hogy a stúdió megjegyzéseket tegyen, aminek általában az a következménye, hogy mire szép lassan minden kérésüknek eleget teszel, olyan eredményt kapsz, ami nem elékeztet arra, amit elképzeltél, és már nem is érted, hogy miért alakultak így a dolgok.”

Abrams kitért arra is, hogy a nyolcadik részt író Rian Jonhson-nal is sokat beszélt arról, hogyan kéne folytatni a történetet. 

„Voltak megérzéseim arról, hogy merre menne tovább a történet. De anélkül, hogy belemennénk a részletekbe a VIII. rész kapcsán, azt a sztorit Rian írta, még mielőtt találkoztunk, és ő a VII. részre alapozva mesélt el egy történetet. Úgyhogy ő egy másik irányba vitte el a sztorit. Nekünk pedig reflektálnunk kellett a VIII. részre. Tehát a mi filmünk nem egyszerűen azt folytatta, amit mi elkezdtünk, hanem azt is, amivel valaki továbbvitte az általunk elkezdett sztorit."

Mivel ez a Skywalker család utolsó része, így szükséges, hogy legyen egy átívelő történet, ám eddig egyszer sem volt meghatározva, hogy mégis hová lyukadjon ki a történet. 

"Noha voltak nagy történetszálak, voltak nagyobb elképzelések, amelyeket évtizedekkel ezelőtt dolgoztak ki, illetve Lawrence Kasdan és én is kitaláltunk bizonyos dolgokat, amikor a VII. részt írtuk, mégis hatalmas kihívás előtt álltunk, mert ennek az egésznek nem volt igazi struktúrája, nem volt egy előre meghatározott végpont, ami felé tartania kellett." 

Idehaza december 19-én mutatják be a Star Wars kilencedik részét.