Star Wars-rajongó (a gyereke)? Erre a programra vigye el!

December 12-én délután négykor kezdődik a Star Wars-délután a Műszaki Tanulmánytárban. A programok között lesz a Yavini csatát felelevenítő torpedó, Quiz-night Star Wars Edition és jelmezverseny is. 
 
A tervezett program így néz ki:
 
16:00 - Torpedó
Kétféle torpedó játékot lehet játszani, az egyikben a Yavini csatát játszhatják újra a versenyzők, míg a másik csatában pont kerül a régi kérdésre, azaz, hogy egy csillagromboló mit kezdene az Enterprise D-vel? Azaz a Birodalom erői csapnak össze a Föderációs Csillagflotta hajóival.
17:00 - Mi az, amit Luke Skywalker és Darth Vader már ma is használhatna?
A látogatók olyan tárgyakkal ismerkedhetnek meg, amelyeket tovább gondoltak ahhoz, hogy a filmben is szerepet kapjanak. Megismerhetjük a repülőgép motorokat, vagy a rakétamotorok ősét, a gőzturbinát.
18:00 - Előadás: Star Wars és a populáris kultúra viszonya
Előadás arról, hogy a filmek milyen hatással voltak/ vannak mai életünkre. Mennyi helyen jelennek meg a filmekre való utalások, a filmbeli karakterek?
19:00 - Quiznight Star Wars Edition
Kvízjáték filmes ajándékokért, a nyeremények között mozijegyek, plakátok, könyvek, naptárak is lesznek
20:00 - Jelmezverseny
A versenyre csak a Lázadók Szövetsége jelmezekkel lehet nevezni. A verseny első három helyezettje ajándékot kap. A zsűri elnöke: Darth Vader
 
Emellett egész idő alatt vetítenek rajongói filmeket, lehet csillámtetoválást csináltatni (ez azért így nem teljesen tiszta, mit takar) és lesz szereplőkereső játék is. Sőt, nagyszámú érdeklődő esetén a programok ismétlődnek.