Staudt Gábor bejelentette: visszaadja a parlamenti mandátumát

Ismertek az utódok is.

A Jobbik országgyűlési képviselője ezt Facebook-oldalán jelentette be. A szakpolitikus a tavaszi ülésszakon már biztosan nem lesz a legerősebb ellenzéki párt frakciójának a tagja.

"Az ősz folyamán jeleztem a Jobbik országos elnökségének, hogy nyomós magánéleti indokaim alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudom ellátni országgyűlési képviselői feladataimat, ezért kértem, hogy gondoskodjanak mandátumom betöltéséről. Döntésemet nehéz szívvel hoztam meg, hiszen a Jobbiknak 2004 eleje óta vagyok tagja, 2006 óta minden országgyűlési választáson jelöltként indultam, közte két főpolgármester-jelöltséget is vállalva, és közel kilenc aktív évet tudhatok magam mögött parlamenti képviselőként. Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre! A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen. Ezt a munkát képviselői megbízatásomról való lemondásomtól függetlenül a jövőben is minden szakmai tudásommal segíteni fogom. Parlamenti helyemet az elnökség döntése alapján olyan harcostársamnak adom át, aki ugyanúgy teljes erőbedobással fog harcolni a hazánkat kifosztó, magyart magyar ellen fordító, végtelenül gátlástalan Orbán-rezsim ellen. Nehéz döntésem elfogadását kérem mindenkitől, aki követte és támogatta munkámat, ahogy azt korábban fájó szívvel kértem a Jobbik elnökségétől is!"

Érdeklődésünkre elmondta, ugyanúgy a Jobbiknál marad és szakmai munkájával segíti a közösséget. Arra a felvetésünkre, hogy döntése mögött állhat-e a kormánypárti sajtó személyét érintő támadása, felidézte, a kormánypárti sajtó ellen ebben az ügyben jogerősen már pert nyert, amelynek pontos szövegét a Jobbik sajtóosztálya az összes szerkesztőségnek megküldte. A jogerősen megnyert sajtóperével kapcsolatban még arra hívta fel a figyelmet, hogy további személyiségi jogi pereket is indítani fog a későbbiekben.

Ők az utódok

A Jobbik Országos Elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve, mai ülésén döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről. Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében 40,78 százalékos eredményt elért akkori képviselőjelöltje veszi át - közölte a párt.