Szabadnapos rendőr buktatta le a „jászapáti Grincset”

Szabadnapos rendőr buktatta le a „jászapáti Grincset”

.A tettes mintha hazajárt volna a kertészetbe, ahol több karácsonyfát is elpusztított. Néhányat ellopott, ezeket darabonként 1000 forintért értékesítette.

Egy 21 éves férfit gyanúsítanak a jászsági nyomozók azzal a bűncselekmény-sorozattal, ami december hónapban történt Jászapátiban — számolt be a Police.hu.

A tolvaj/fanyűvő összesen négyszer járt a kertészetben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. december 17-én éjjel egy jászapáti kertészetben kiborított három cserép babérmeggyet és ellopott négy, összesen 40 ezer forint értékű, 1,7 méteres lucfenyőt. A tulajdonos később egy árokban találta meg a fákat.

A tolvaj két nappal később ismét meglátogatta a kertészetet, ekkor kilenc darab, 100 ezer forint értékű lucfenyő bánta a tettét. Másnap visszatért a kertészetbe, és négy fenyőfát vitt magával.

Addig jár a korsó a kútra...

A Jászapáti Rendőrőrs járőre szabadidejében megfigyelést végzett a helyszínen, amit siker koronázott, ugyanis az elkövető december 21-én 21 óra körül bement a kertészetbe, és egy lucfenyővel a hóna alatt távozott. A rendőr szolgálatba helyezte magát, elfogta a tolvajt, és előállította a rendőrőrsre, ahol lopás bűntett miatt hallgatták ki. A fiatalember elmondta, hogy a fenyők darabját 1000 forintért adta el.

(Címlapkép: Police.hu)