A belga ügyészség szerint drogot találtak a "házibulizó" fideszes képviselőnél

A belga ügyészség szerint drogot találtak a "házibulizó" fideszes képviselőnél

A brüsszeli ügyészség közleményt juttatott el a Euronews csatornához. Azt írják, hogy Sz. József EP-képviselő hátizsákjában drogot találtak. Az ügyészség szerint a férfi véres kézzel menekült az orgia helyszínéről, miután lemászott az ereszcsatornán. 

A Brüsszeli Ügyészség közleménye szerint 20 ember ellen indult eljárást a brüsszeli orgia helyszínéül szolgáló lakásban. Egy járókelő szólt a rendőröknek arról, hogy egy férfi menekül a helyszínről.

A rendőrök elfogták a J. S. monogrammal azonosított, 1961-es születésű férfit, akinél nem voltak papírok. A rendőrök szerint menekülés közben sérült meg a férfi, akinek a hátizsákjában kábítószert találtak. Mivel nem voltak nála az iratai, hazakísérték, ahol igazolta magát a diplomata útlevelével. (Szájer József is 1961-ben született - szerk.) 

Mint írják: eljárást indítottak ellene kábítószerrel való visszaélés, a járványügyi szabályok megszegése miatt.

A büntetőintézkedések akkor folytatódnak majd, ha a képviselő mentelmi jogát felfüggeszti az Európai Parlament

- áll a Brüsszeli Ügyészség Közleményében.

Elismerte Szájer József, hogy részt vett a pénteki brüsszeli "bulin"

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam - ismerte el Szájer József, aki vasárnap hirtelen lemondott EP-képviselői mandátumáról. Szájer arról is beszélt, hogy a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.