Szalai Ádám: valamit el kellett távolítani, ami később jóindulatúnak bizonyult

Szalai Ádám: valamit el kellett távolítani, ami később jóindulatúnak bizonyult

Szalai Ádám, az FSV Mainz és a magyar válogatott labdarúgója megkapta a szükséges orvosi engedélyeket, így ismét teljes értékű edzést végezhet és akár pályára is léphet a csapatában. A 34 éves csatár a klubja honlapjának adott interjúban köszönetet mondott a sok támogatásért, melyet a nehéz időszakban kapott - számol be róla az MTI.

A heidelbergi egyetemi kórház idegsebészei karácsony előtt hajtottak végre fejműtétet a futballistán, aki január 2-án állt újra edzésbe, de csak korlátozásokkal. A beavatkozásról Szalai annyit árult el, hogy "valamit el kellett távolítani, ami később jóindulatúnak bizonyult".

Hozzátette, hogy más egy fejműtét mellett dönteni, mint boka- vagy térdoperáció mellett, amire már volt korábban példa, már csak azért is, mert "nem volt világos, hogy utána mindent meg tud-e majd csinálni a futballpályán", amit azelőtt.

Szalai elmondta, hogy a kórházakat és gyermekjóléti szervezeteket támogató alapítványán keresztül nehéz sorsokkal is találkozott, ez pedig erőt adott neki ahhoz, hogy könnyebben kezelje a saját helyzetét.

Az interjúban felidézték, hogy a műtét után közösségi oldalán egy fotót közölt magáról, és azt írta: "olyan, mintha új életet kaptam volna", majd arra kérdésre, hogy a visszatérést miként élte meg, úgy fogalmazott: "34 éves vagyok, de úgy éreztem magam, mint egy 18 éves, aki az utánpótlásból bemegy a profik öltözőjébe, ez egy szép új kezdet volt".

Elmondta még, hogy a műtét után fittnek érezte magát, de várnia kellett az eredményre, mielőtt zöld jelzést adtak számára a folytatáshoz. Az edzéstapasztalatairól elárulta, az állóképességével nem volt gond, mostanáig azonban nem szerelhetett és fejelhetett, mert kis idő kell, amíg a csont összenő a beültetett titán darabbal.

Szalai kapott fejpántot, amit viselnie kell majd, az orvosi engedélye megvan, így már hétvégén pályára küldhető lenne volt csapata, a Hoffenheim elleni bajnoki találkozón.

A Bundesligában 10. helyen álló Mainz szombaton 15.30-tól fogadja a Hoffenheimet, amelyben a 78-szoros magyar válogatott Szalai 2014 és 2019 között futballozott.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}