Szanyi Lázárról: a népakarat pár percre bevezetheti a halálbüntetést

Egyik követője hozzá is tette, hogy Ceausescu jó példa erre a lehetőségre, akkor és ott, „nem cicóztak” – írta az angyalföldi hozzászóló. Utalva a román diktátor és feleségének kivégzésére, akiket egynapos per után ítélt halálra a forradalmi bíróság. A kivégzés olyan gyorsított menetben történt, hogy a tárgyalás egészét rögzítő tévéstábnak nem maradt ideje áramellátást biztosítani a külső helyszínen. Majd a holttesteket álnéven temették el egy bukaresti temetőben, nehogy meggyalázzák őket.

Egy másik hozzászóló annak az aggodalmának adott hangot, hogy „Tibor” ezért még kapni fog a Fidesztől. Szanyi máskor egy Orbán Viktor fényképhez a következő képaláírást költötte: "Alsó hangon 2000 év, amit ezek kapni fognak".

A szocialista politikus oldalán korábban találtunk egy olyan megosztott festményt (Caravaggio: Judit lefejezi Holofernészt), amihez azt írta oda: „Jaj, de szép gyilkosság”. A festmény a következő bibliai történetet ábrázolja: Nabukodonozor hadvezére, Holofernész hadjáratot vezetett Izrael ellen, és amikor Bethulia, az ostromlott város már majdnem megadta magát, akkor Judit, a gyönyörű zsidó özvegy fogta magát és az ellenség táborába ment. Ott Holofernész kegyeibe férkőzött, aki megpróbálta elcsábítani őt. Judit lefejezte a részeg Holofernészt és fejével visszatért a városba, és ezután a zsidók megfutamították az ellenséget.