Szanyi Tibor szerint az MSZP hülyének és rabszolgának nézi a szocialistákat

Szanyi Tibor szerint az MSZP hülyének és rabszolgának nézi a szocialistákat

Szanyi Tibor visszavágott! A pártjában felfüggesztett veterán politikus az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el a véleményét. 

A történelmi szocialista vereség után felfüggesztették Szanyi Tibort | Alfahír

Szanyi Tibor volt szocialista EP-képviselő és -jelölt kendőzetlen őszinteséggel ment neki az MSZP vezetésének, miután pártja óriásit bukott a májusi választásokon. Az MSZP veterán, ugyanakkor az utolsó karakteres politikusa talán azért hibázott nagyot, mert kritikáival nemcsak a szocialista vezéreknek ment neki, hanem Gyurcsány Ferencéknek is,

"Én úgy tudtam, hogy nincs semmiféle ügy, ami engem érintene, bár ettől függetlenül én felajánlottam már két héttel ezelőtt az elnökségnek, hogy ha esetleg bárki velem kapcsolatos dolgokat akar tárgyalni, akkor azt a jelenlétemben tegyük meg. Miután az elnökség nagyon jól tudta, hogy én ma biztosan nem tudok részt venni az ülésen, kaptak az alkalmon, hogy gyerünk, akkor hopp, függesszük föl, ha már úgysincs itt”

- mutatott rá arra, milyen jellegű ügymenetek mentén zajlanak a folyamatok a szocialista pártban. 

Szanyi Tibor ismételten utalt arra, hogy ilyen mértékű bukást követően elmaradt a felelősségvállalás:

„ha valaki veszélyezteti a választásoknak a sikerét, akkor az konkrétan ez az elnökség”.

Úgy gondolja,

„meg is bukott főleg az elnök, meg a köré gyűlő fizetett tisztviselők. Én őszintén szólva nem tudom, hogy a 6,6 százalék után hogy lehet ilyen közleményeket kiadni”.

Elmondta azt is, őt a tagság érdekli, akiket szerinte a vezetőség

„hülyének, rabszolgának néz, kihajtja őket az utcára, miközben maguknak osztogatják a fél, meg egymilliós fizetéseket”.

Szanyi Tibor hozzátette: adminisztratív döntést hoztak, aminek messze nincs még vége, kiszorítósdit játszanak vele, de „magukkal tolnak ki”.