Szavazunk, forradalmazunk, de a tábort nyitva tartjuk

A jobboldali ellenzéki párt politikusa szerint az, hogy a körmendi tábor továbbra is nyíltan, zárt kapuk nélkül működhet, nem jelent mást, mint hogy az ott élő magyarok véleménye nem számít a kormánynak.

Így érkeztek meg a bevándorlók Körmendre

A befogadó állomás egyébként nyitott, tehát a migránsok bármikor elhagyhatják azt. Ez korábban nem is jött olyan rosszul, hiszen sokan egy pár kilométeres sétával egyszerűen átmentek Ausztriába. Nyugati szomszédunk azonban nemrégiben ismét határellenőrzést vezetett be, és ez még legalább fél évig így is marad.

Felszólalása során közölte, hogy a Jobbik továbbra is követeli a befogadóállomás azonnali bezárását, hiszen a körmendiek több alkalommal is kinyilvánították, hogy nem szeretnének bevándorlókat látni a városban.

Bana Tibor belátta, hogy az utóbbi időben valóban kevés migráns tartózkodott a településen, de ezt nem veszi garanciának arra vonatkozóan, hogy így is marad, ezért szerinte haladéktalanul fel kell számolni a tábort.

A politikus szerint egyébként sokkal jobb célokra lehetett volna költeni a népszavazási kampány 15 milliárdos összegét, mintsem egy "közvélemény-kutatásra".