Százmilliós adóssága van az eltűnt MSZP-s képviselőnek

A Bors kiderítette, hogy a cégjegyzék szerint Sápi Attila hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, tovább 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben.

Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

Az eltűnt zuglói szocialista önkormányzati képviselő nevén egyetlen ingó vagy ingatlan sem szerepel, csak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozás. Bár bruttó 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, emellett mégis havi 59 ezer forintért vállalt ügyintézői munkát egy cégnél – írja a Bors. Az élettársát nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatban.

A bulvárlap felkereste a békásmegyeri lakását, ahol az új lakóktól megtudtuk: az ingatlan Sápi édesanyjáé volt, a férfi és élettársa lakott benne. Tavaly májusban adták el, ezután költöztek előbb Pilisre, majd Újpalotára. A tulajdonos szerint a bankok levelei továbbra is erre a címre érkeznek, bár Sápi hivatalosan Pilisen lakik. A szomszédok furcsán viselkedő párként jellemezték őket, az élettárs éjszakai ügyeletben is dolgozott.

Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke a Borsnak elmondta: halk szavú, segítőkész embernek ismerte Sápi Attilát, akit választókörzetében is nagyon kedveltek. Nem láttak rajta olyan jelet, ami aggodalomra adott volna okot.

A Blikk megszólaltatott egy felszolgálónőt, aki feltehetően utoljára láthatta az egy hete eltűnt képviselőt: az asszony a férfi lakhelyétől 150 méterre, egy sörözőben találkozott vele.

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől

– mondta a Blikknek a felszolgálónő. Elmondása szerint Sápi egy rövid ideig álldogált a pultnál, majd leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyedórán át. Az eddigi hírek szerint azonban a szocialista képviselő telefonját és iratait hátrahagyva tűnt el egy hete.