Százmilliós haszonnal számolhat, aki a kormánynak ad tanácsot

A nemrég leadott éves beszámolókat a 444 nézte meg, és cikkükben azt írták, a Nézőpont Csoport teljes adózott nyereségét, mintegy 139 millió forintot kivette az Orbán Viktor kormányfővel és Habony Árpáddal is közeli kapcsolatot ápoló Győri Tibor tulajdonos.

Hasonlóan finom nyereséggel zárt a Századvég Gazdaságkutató is, a Szalay-Bobrovinczky Kristóf alá tartozó cég 920 millió forintos árbevétel után 191 milliós osztalékot termelt, így a bizonyára lesz miből narancsot venni a cébéában.

A Strategopolis még feljebb tette a lécet, az adózott nyereségük 280,5 millió forint volt, de mielőtt kivették volna osztalékként, az eredménytartalékból még hozzácsaptak 9,5 milliót, hogy szép, kerek, egészséges 290 milliót utalhassanak ki maguknak Giró-Szász Andrásék.

Mint látható, igazán megéri tanácsokat osztogatni, meg tanulmányokat írogatni a kormánynak. Noha mindez sehol nincs ahhoz képest, mint amit Andy Vajna művel: róla megírtuk, hogy csak a magyarországi kaszinós koncessziókból percenként 11.500 forintot keres.