Késelés lett a nigériaiak verekedéséből Szegeden

A gyanú szerint 2016. április 5-én este a gyanúsított és a sértett egy társaságban nézték egy szegedi belvárosi szórakozóhelyen a Barcelona-Atletico Madrid BL-meccset, melynek végét követően a sértett nem találta pénztárcáját.

Mivel a gyanúsított hirtelen távozni kívánt, a sértett feltételezte, hogy ő tulajdonította el azt. Ebből adódóan szóváltás alakult ki közöttük, majd a sértett arcon ütötte a gyanúsítottat, aki ezt viszonozta.

Rövid ütésváltást követően a feleket szétválasztották, akik elnézést kértek egymástól. Fentieket követően a sértett taxival akart távozni és az utcán állva éppen az autóba akart beszállni, amelyet a gyanúsított kihasznált és

a nála levő késsel a sértettet hátba szúrta.

A szúrást követően a gyanúsított a helyszínről elment, az elkövetéshez használt kést pedig ismeretlen helyen elrejtette.

A szórakozóhelyen tartózkodók látva a sértett erősen vérző sérülését, részére mentőt hívtak, majd őt kórházi ellátásban részesítették életveszélyes sérülése miatt.

A később előállított gyanúsítottnál megtalálták a sértett pénztárcáját.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az egyébként

Szegeden egyetemi tanulmányait folytató férfi

előzetes letartóztatásának egy hónapi időtartamra történő elrendelésére.